Хората на площадите представляват една част от българското общество. Има

...
Хората на площадите представляват една част от българското общество. Има
Коментари Харесай

Политологът Стойчо Стойчев обяви кой има интерес от предсрочни избори

Хората на площадите съставляват една част от българското общество. Има си избори, които са напълно скоро, и на тях ще се реши всичко. Така е в демократичните страни. Властта не е неглижирала митингите. Направиха се много промени. Не може единствено тъй като избрана група хора е излязла на улицата и твърди, че не харесва ръководещите, те да подават оставка. За тази работа си има избори.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия политологът доцент Стойчо Стойчев, който разяснява напрегнатата политическа обстановка.

"Реалността все още не изисква ние да се хвърлим към предварителни избори. Редовните избори са март и ние сега спорим дали да са тогава или януари. Една промяна на държавното управление няма да реши генералните проблеми. Ясно е, че единствено опозицията има интерес от предварителни избори.

Не е ясно кой желае оставката на ръководещите - по-голямата част или по-малката част от обществото. Затова се върви на избори - там излиза наяве кой надвива. Така е демократично ", повтори доцент Стойчев.

"Президентът би трябвало да излезе и да каже ясно правилата си и коя партия припознава. Той обърна нещата в театро. Нека излезе и си каже - това е моята партия, тези политици поддържам, гласувайте за тях.

За страдание в България едно и също нещо се повтаря през четири години, стига някой да има предпочитание да седи и да го слуша ", приключи политологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР