Хората може да са постигнали много като вид, но имат

...
Хората може да са постигнали много като вид, но имат
Коментари Харесай

Имате лоша памет? Вижте как да увеличите капацитета на мозъка си!

Хората може да са постигнали доста като тип, само че имат една част от мозъка, която не им разрешава да проследят повече от четири неща едновременно. Ново американско изследване демонстрира, че работната памет при човек има забележителна липса на ментална мощ, само че също по този начин и че тя в изключителни обстановки може да задейства спомагателни образни и звукови процеси, протичащи в мозъка, с цел да се оправим с даден проблем.

Има толкоз доста информация към нас, а мозъците ни са към момента доста лимитирани в количеството данни, което могат да обработят, споделя професор Дейвид Сомерс от Бостънския университет. - Обществото ни се нуждае непрекъснато от внимание, с цел да може да действа обикновено, споделя още той.

Професорът е създател на проучване, което се пробва да хвърли светлина върху тази тайнственост на човешката неврология или с други думи - по какъв начин хората реализират толкоз доста с толкоз лимитирано внимание.

 Човешки Мозък

Работна памет е системата, която е виновна за краткотрайно предпазване и обработка на информация. Въпреки че тя от време на време се употребява като синоним за краткосрочната памет, двете понятия са разнообразни. Ние можем да поберем доста повече информация в нашата краткосрочната памет, тъй като тя не води до манипулиране или организацията на данните, споделя Сомерс.

Работната памет по принцип се счита, че има стеснен потенциал, и откривателите са мислили, че може да пази единствено седем типа данни, прибавя професорът. Тези типове данни могат да бъдат числа, букви, думи или други единици, само че нищо повече. С последните изследвания този брой е сведен до четири.

Преди последното проучване учените са считали, че образната информация от очите и звуковата информация от ушите се слива и чак по-късно доближава фронталните лобове, в които се развива нереалното мислене.

Изследването на Сомерс обаче демонстрира, че във фронталния лоб има две мрежи, едната от които служи за разчитане на образните сигнали, а другата - за звуковите. Тези елементи професорът назовава система на стандартната мъдрост.

Експериментите на учения са посочили, че двете мрежи могат да работят дружно в тясно съдействие. Визуалната мрежата ни оказва помощ да разберем какво се случва към нас, а слуховата ни оказва помощ да разберем събитията, зародили в течение на времето. Когато мрежите проработят в синхрон, потенциалът на мозъка ни може да се усили.

 Имате неприятна памет? Вижте по какъв начин да увеличите потенциала на мозъка си!

Засега това става рядко и то единствено при сериозни обстановки, когато тялото ни се извърши с адреналин. Американските учени обаче са окуражени да открият способ, с който можем да увеличим потенциала на мозъка си без да се постанова да излагаме живота си на заплаха.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР