Хората могат да получат хранителни натравяния от всякакви храни и

...
Хората могат да получат хранителни натравяния от всякакви храни и
Коментари Харесай

Хранителните отравяния са най-често с млечни продукти

Хората могат да получат хранителни натравяния от всевъзможни храни и питиета, в случай че са с неприятно качество или са развалени. Най-често обаче това става с млечните артикули, защото те имат доста стеснен период на валидност.

„ Ако тези артикули не се съхраняват вярно и температурният режим не се поддържа, това е добра среда за развиване на бактериална флора: изварата, заквасената сметана и други производни на млечните артикули могат да доведат до хранително отравяне ", споделя гастроентерологът Марат Зинатулин.

Гастроентерологът изяснява, че можете да се получи алкохолна интоксикация, даже при изразходване на първокласен алкохол, само че в огромни количества - тогава ще има всички признаци на отравяне: гадене, повръщане, диария, загуба на схващане и даже гибел, написа БГНЕС.

В същото време, в случай че метиловият алкохол навлезе в тялото, етиловият алкохол ще бъде противоотрова, т.е. става известно, че висококачественият алкохол ще помогне в тази обстановка, акцентира Зинатулин.

Лекарят показва главните правила на терапия при всяко отравяне - това е приемът на сорбенти, от най-простите, като деен въглен, до по-сериозни медикаменти. Освен това никога не би трябвало да се стопира повръщането и диарията, защото по този метод тялото се освобождава от токсините.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР