Хората лесно превръщат лековатото уж забавление в обсесивно състояние. Не

...
Хората лесно превръщат лековатото уж забавление в обсесивно състояние. Не
Коментари Харесай

В кои конспиративни теории вярват американците

Хората елементарно трансформират лековатото сякаш развлечение в обсесивно положение. Не е изненадващо, че доста теории на конспирацията са навлезли в попкултурата под формата на филми, телевизионни сериали и документални филми. Някои от тях са шедьоври, други иронизират лековерието, а трети са откровени имитации. 
USDirect се зае със сериозната задача да разкрие кои теории на конспирацията са известни в другите щати. Изследването, което не е научно, а по-скоро журналистическо, се опира на данни от Reddit, за най-търсените и обсъждани теории на конспирацията. Reddit е новинарски портал, допускащ основаването на обособени общности, наречени „ subreddits “, където потребителите споделят фотоси, видео, линкове и текстове по избрана тематика, които могат да се разискват и да бъдат класирани посредством гласоподаване. 
След това създателите на плана минали и през Гугъл Trends, с цел да схванат коя от деветте най-известни тайни теории е била най-търсена във всеки щат. В 27 от тях листата с най-търсените конспирации оглавява теорията за „ Новия международен ред ", съгласно която мощни олигарси кроят проект да поемат цялостен надзор над планетата, в това число и посредством избиването на част от човечеството. Сред почитателите на тази доктрина са жителите на Тексас, Флорида, Хавай и Мейн. 
С еднакъв брой последователи са Chemtrails(самолетите, които ни пръскат с бойни отровни и психотропни субстанции, както и с вируси) и Теорията за плоската земя - те събраха по 5 щата всяка. Донейде неразбираемата идея за „ Черните хеликоптери “ (трактовките за тях са от НЛО, през военни превратаджии до шпиони от Ордена) обгръща четири щата, в това число Калифорния, Илинойс и Мериленд.
В 5 щата не престават да се вълнуват най-вече от опита на концерна Coca-Cola с продукта New Coke, който посъществува на пазара единствено 79 дни през 1985-а. Дали производителите са вкарали царевичен сироп в известната напитка или някой генно-модифициран микроорганизъм по този начин и не се обяснява към този момент близо 30 години, само че съмнението за някакъв лицемерен сюжет остава. 
Също толкоз загадъчно е, че концепцията за интрига, включваща екотрагедията на Deepwater Horizon от 2010 година, оглавява листата в Северна Дакота, която се намира на към 1600 благи от мястото, където стана екокатастрофата. (На 22 април 2010 година офшорната петролна платформа Deepwater Horizon претърпя детонация и потъна в Мексиканския залив. Загинаха 11 души екипаж, а в океана се изляха великански количества петрол. Хората намесиха в злокобния проект за заличаване на човечеството Барак Обама, Ким Чен Ир и още веднъж извънземните, които си отмъщават на човечеството за свалена летяща паница в района.) 
Списъкът (с по един щат) приключват теориите за „ Рептилите " и теорията за „ Фалшивото кацане на Луната ". И да, колкото и необичайно да е, към момента не са малко почитателите на вярването,  че „ Тупак е жив “. Това може да е шокиращо, само че съгласно жителите на Ню Мексико известният рапър Тупак Шакур (техен съгражданин) не е починал от няколко огнестрелни рани през септември 1996 година - в действителност той е жив и здрав, само че под непозната еднаквост и под ново име в родния им щат. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР