Хората консумират сладки продукти от хилядолетия, защото в процеса на

...
Хората консумират сладки продукти от хилядолетия, защото в процеса на
Коментари Харесай

Колко калории има в захарта?

Хората употребяват сладки артикули от хилядолетия, тъй като в процеса на еволюция сме развили желания към сладкия усет, за сметка на горчивия, който сигнализира рецепторите ни, че поетата храна съставлява заплаха за нас.
 захар Thinkstockphotos
Бялата захар е формирана от два типа елементарни захари – глюкоза и фруктоза. В нея не се съдържат никакви мазнини или протеини .

В 100 г кристална захар се съдържат 98 г въглехидрати, които се равняват на 398 ккал. В същото количество кафява захар се съдържат 97.5 г въглехидрати и 390 ккал. Това са т.нар празни калории, които имат ниска хранителна стойност, само че огромно енергийно изражение.
 сладки храни NOVA-->
Навсякъде се тиражира, че кафявата захар е по-здравословна. Но и двата типа захар се създават промишлено, те не съществуват в този си тип в природата и не са естествен артикул. Истинската натурална и нерафинирана кафява захар се получава единствено и само от тръстика.

Дали ще употребявате кафява или бяла захар е въпрос на персонален избор, само че е значимо да знаете, че и двата типа захар повишават равнището на глюкозата в кръвта и подтикват отделянето на инсулин, което подготвя към струпване на непотребни мазнини.
 сладки храни Thinkstockphotos

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР