Хората, които спят по-малко от 6 часа на денонощието, са

...
Хората, които спят по-малко от 6 часа на денонощието, са
Коментари Харесай

Лекари предупреждават за неблагоприятните последствия от 6-часовия сън

Хората, които спят по-малко от 6 часа на денонощието, са изложени на по-голям риск от насърчаване на исхемична болест на сърцето, написа в. "Сън ".

Изданието се базира на проучването на екипа на проф. Пол Гринграс от лондонския "Кингс колидж ". Били проучени медицинските индикатори на 2000 възрастни британци, от които станало видно, че 40 на 100 от тях спят по-малко от 6 часа в денонощието. Едва 17 % от участниците, включени в опита, се радвали на целесъобразните 8 часа сън.

Недоспалите се оказали с 60 % по-висок риск от инфаркт, инсулт, високо кръвно и с по-големи концентрации на неприятен холестерол в кръвта. Само една нощ недоспиване е способна да провокира повишаване на тежестта, загуба на мускулна маса и да повлияе на това по какъв начин спомените ни ще се запазят в мозъка.

По думите на проф. Гринграс недоспиването въздейства на човешката ДНК по същия метод, както и останалите външни фактори - храненето, равнищата на стрес, тютюнопушенето. Той напомни, че за здрав сън са ни нужни по-голяма физическа интензивност и извършения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР