Хората, които са се възстановили след COVID-19 , могат да

...
Хората, които са се възстановили след COVID-19 , могат да
Коментари Харесай

Изследване: Имунитетът срещу COVID-19 може да бъде изгубен за няколко месеца

Хората, които са се възстановили след COVID-19, могат да изгубят имунитета си против заболяването в границите на месеци. Това демонстрира ново проучванe, съгласно коeто вирусът може да реинфектира хората година след година, като елементарни настинки, написа " The Guardian ".
Изследването е на King`s College и е първото, което е проследявало равнищата на антитела при пациенти и болнични служащи в продължение на три месеца след появяването на признаци. Учените са получили резултатите от проби на 65 пациенти и шестима здравни служащи, които са тествали позитивно за вируса, и на още 31 чиновници, които са доброволни да вършат постоянни проби за антитела сред март и юни.
Изследването към момента не е било подложено на инспекция, откри, че равнищата на антитела са се повишили и са траяли по-дълго при пациенти с тежки случаи. Това може да е по този начин, тъй като пациентите имат повече вирус и отделят повече антитела за битка с инфекцията.
В първото изследване, учените са анализирали имунния отговор на 90 пациенти и здравни служащи във Англия и са разкрили равнища на антитела, които могат да унищожат вируса, са достигнали пик към три седмици след появяването на признаците, а по-късно бързо са намалели.
Кръвни проби са посочили, че макар че 60% от хората са осъществили " мощен " отговор с антитела в апогея на борбата си с вируса, единствено 17% са запазили същата мощ три месеца по-късно. Нивата на антитела са паднали към 23 пъти за интервала. В някои случаи те са станали неоткриваеми.
" Хората създават рационален отговор на вируса с антитела, само че този отговор понижава за къс интервал от време и според от това какъв брой висок е вашият пик, това дефинира какъв брой време са налице антителата ", акцентира доктор Кейти Доорес, водещ създател на изследването в лондонския King`s College.
Проучването има последствия за създаването на ваксина и за постигането на " стаден имунитет " в общността във времето.
Имунната система има голям брой способи за битка с ковид, само че в случай че антителата са главната линия на отбрана, резултатите разкриват, че хората биха могли да се заразят още веднъж в сезонни талази и че имунизациите може да не ги защищават дълго.
" Инфекцията има наклонност да ви даде най-хубавия сюжет за отговор на антитела, тъй че в случай че вашата зараза ви даде равнища на антитела, които изчезнат след два до три месеца, имунизацията евентуално ще направи същото ", сподели Доурес. " Хората може да се нуждаят от стимулиране и един изстрел може да не е задоволителен. "
Ранните резултати от университета в Оксфорд демонстрират, че коронавирусната ваксина, която създава, създава по-ниски равнища на антитела в макаки, ​​отколкото се следи при хора, инфектирани с вируса. Докато имунизацията наподобява да защищава животните от сериозна зараза, те към момента са се заразили и може да са съумели да предадат вируса.
Изказвайки се на Sky News, проф. Робин Шаток от Imperial College London съобщи, че конкурентна ваксина, създадена от неговата група, може да бъде налична през първата половина на идната година, в случай че клиничните тествания преминат сполучливо. Но той предизвести, че " няма сигурност " някоя от имунизациите в развиването ще работи, и сподели, че към момента не е ясно какъв имунен отговор е нужен за попречване на зараза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР