Хората, които са напълно ваксинирани срещу COVID-19, се зарязват с

...
Хората, които са напълно ваксинирани срещу COVID-19, се зарязват с
Коментари Харесай

СЗО: Повечето инфекции с Делта варианта са асимптоматични при ваксинирани хора

Хората, които са изцяло имунизирани против COVID-19, се зарязват с Делта разновидността на ковид, само че международни здрави специалисти обявиха, че имунизациите защищават множеството от тях от съществено протичане на заболяването и гибел, написа Си Ен Би Си.

„ Постъпва информация, че измежду имунизираните има случаи на инфекции, изключително с Делта разновидността “, разяснява основният академик на СЗО Сумия Сваминатан. „ Повечето от тези случаи са на леки или асимптоматични инфекции “, добави тя.

Въпреки това броят на хората, които се нуждаят от болнично лекуване, нараства в редица елементи на света, където равнищата на имунизация са ниски и се популяризират по-заразните разновидности на ковид, сподели още Сваминатан.

В Съединени американски щати здравните управляващи споделят, че напоследък съвсем всички  хоспитализации и смъртни случаи, свързани с COVID-19, са измежду неимунизирани. Около 75% от хората, които постъпват в болница или умират с COVID-19 след имунизация, са на възраст от над 65 година, демонстрират данните на Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC)

„ Вариантът Делта се популяризира по света с голямо движение, предизвиквайки скок на новите инфекции и смъртните случаи. Ударът обаче не е идентичен на всички места “, сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. „ Намираме се в разгара на пандемия на две скорости, където разликите сред имащите и нямащите както в другите страни, по този начин и в границите на самите страни, стават все по-големи. “, добави той.

По думите му Делта разновидността се популяризира бързо и заразява незащитените и уязвимите хора

Сваминатан от своя страна предизвести, че имунизираните хора могат да се заразят с COVID-19 и да го предадат на други, което е и повода от СЗО да не престават да приканват за носене на маски и съблюдаване на обществена отдалеченост. „ Ваксината обаче понижава доста вероятността от тежка хоспитализация и гибел “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР