Хората, които са на средна възраст и които работят повече

...
Хората, които са на средна възраст и които работят повече
Коментари Харесай

Ароматната мащерка пази мозъка от деменция

Хората, които са на междинна възраст и които работят повече от 55 часа за седмица, са по-застрашени да развият деменция, в сравнение с останалите, сочат резултати от проучване. Проучването е извършено от финландски експерти.

Те са наблюдавали здравето на над 2200 държавни чиновници от Англия. Продължителната работа се отразява негативно на познавателните умения на чиновници на междинна възраст, безапелационни са резултатите.

За страдание, обаче, хората подценяват заплахата и не имат вяра, че при тях може да се получи сходно увреждане на мозъка, поради дългото работно време, означават учените.

Най-често срещаният тип деменция се появява в резултат на заболяването на Алцхаймер, като към момента не е ясна повода за въпросното заболяване. Според някои експерти, доста значима роля за развиването на заболяването играе генетичната обремененост.

Следващата постоянно срещана причина за положение на деменция е мултиинфарктна деменция, а като рискови фактори за болестта са считани захарния диабет, сърдечно-съдови болести, тютюнопушенето, хипертония и други

 Ползи от Мащерка

Един от ефикасните естествени лекове, които могат да ни предпазят от деменцията е мащерката. Ароматната билка е богата и на флавоноиди, които имат антиоксидантен резултат.

Тази билка се грижи за нашето здраве и за положителното положение на мозъка – в нея се съдържат летливи масла, които усилват равнищата на омега-3 мастните киселини, както и равнищата на докозахексаеновата киселина в мозъка.

Омега-3 киселините пазят мозъка от деменция и доста усъвършенстват паметта и концентрацията. Докозахексаеновата киселина пък поддържа естественото действие на мозъчните кафези.

Мащерката е ефикасна и за други неразположения – в композиция с масло от розмарин, мащерката може да облекчи неприятната мигрена. Просто капнете по една капка от двете масла на пръстите на ръцете и започнете с възглавничките на пръстите да разтривате слепоочията си.

Внимавайте по какъв начин вършиме масажа – не е нужен напън. Хубаво втривайте маслото от мащерка в кожата и след това оставяте няколко минути, с цел да може маслото хубаво да попие. След няколко минути ще усетите облекчение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР