Хората, които са изкарали новия тип коронавирус, понякога казват, че

...
Хората, които са изкарали новия тип коронавирус, понякога казват, че
Коментари Харесай

Това са трите най-трайни последици за боледувалите от коронавирус

Хората, които са изкарали новия вид ковид, от време на време споделят, че не могат дълго време да се възстановят от болестта, усещат се отпаднали и слаби. Някои лекари споделят, че пациентите им се нуждаят от качествена рехабилитация.

Според претендента на медицинските науки Андрей Кондрахин, претърпелите ковид може да имат парестезия (вид разстройство на чувствителността) и изнемощялост. Нещо повече, съгласно него пациентите от време на време се оплакват от такава уязвимост, „ че въобще нямат сили за нищо “.

Парестезията е непрекъснато субективно чувство за изтръпване, извъртане, „ тръпки “, парене. Такива неприятни чувства са познати на всички, изключително в случай че седите дълго време в неловко състояние, само че нормално са краткотрайни.

Дори тези, които са имали ковид, могат да получат непрекъснато повишение на кръвното налягане.

Ако човек е страдал от хипертония и преди, тогава обстановката е изключително неприятна. Според лекаря нарушаването на магнезиево-калциевия метаболизъм в допълнение води до развиване на хипертония.

Ако човек има захарен диабет, затлъстяване, други хронични болести, изключително тези, свързани с кръвоносните съдове, тогава рискът от развиване на тежки последствия се усилва още повече.

Такива нарушавания са свързани основно със съдови увреждания, които се появяват при тежка и умерено тежка коронавирусна зараза.

Според прогнозата на пулмолога Александър Карабиненко всеки може да се разболее от ковид по един или различен метод, защото той циркулира във въздуха и се носи от асимптоматични носители.

С помощта на имунизацията ще бъде допустимо да се избегнат тежки случаи, само че да не се отървете изцяло от вируса, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР