Хората, които редовно консумират не само плодове и зеленчуци, но

...
Хората, които редовно консумират не само плодове и зеленчуци, но
Коментари Харесай

Учените съветват: с шоколад, червено вино и бира към по-дълъг живот

Хората, които постоянно употребяват освен плодове и зеленчуци, само че и чай, кафе, ядки, шоколад и умерени количества алено вино и бира се радват на 20% по-нисък риск от сърдечносъдови болести и 13% по-малък риск от гибел, породена от ра к.

До този извод стигат учените от Варшавския университет в Полша , провели проучване с присъединяване на към 70 хиляди мъже и дами, чийто метод на живот е проследен в интервал от 16 години.

При сравняването на привички се стига и до умозаключение, че пушачите, чието меню включва гореспоменатите храни и питиета, имат също намален риск от ранна гибел . Спазването на по този начин наречена противовъзпалителна диета е удобно за хора, които страдат от редица болести, споделя Фран МакЕлуейн, шеф на Великобританската асоциация за здравни инструктори.

„ Тъй като възпалението лежи в основата на множеството хронични болести, свързани с метода на живот, в това число артрит, деменция, някои ракови и сърдечносъдови заболявания, диета, която понижава възпалението може да бъде от помощ “ , споделя МакЕлуейн за “The Independent”.

Тя напомня разнообразието от храни, които понижават възпалението – да вземем за пример черен шоколад , който е богат източник на магнезий, цинк и други значими частици минерали, и алено вино , което съдържа фитонутриент ресваратрол, притежаващ противоракови и антивирусни свойства.

Според маркетинговата компания “Hitwise” търсенето на храни с точно такива качества е повишено от началото на 2018 година.

 бира Thinkstock

Диетолозите обаче предизвестяват, че препоръките за хранене не всеки път са подобаващи за всеки, защото проучванията не са способни да бъдат представителни за всеки метод на живот и хранене . Преди да приведем в деяние нечия рекомендация би трябвало да се вземат впредвид няколко фактора като сън, физически интензивности, гени и специалността, която практкуваме.

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР