Хората, които работят на минимална заплата да не плащат данък

...
Хората, които работят на минимална заплата да не плащат данък
Коментари Харесай

Предложение: Работещите за минимална заплата да не плащат данъци

 Хората, които работят на минимална заплата да не заплащат налог върху приходите. Това оферират депутати от Българска социалистическа партия. Те са внесли в Народното събрание предложение за промени в Закона за налозите върху приходите на физическите лица, прецизира в. Труд.

Идеята е жителите да употребяват данъчното облекчение, в случай че получават единствено приходи от заплати - т.е. нямат приходи от наеми, цивилен контракти, възнаграждения, не са изкарали пари като еднолични търговци или хора със свободни специалности. Освен това, с цел да не заплащат налог върху приходите, получените от хората пари от заплати би трябвало да са до 12 месечни минимални заплати, оферират депутатите.

Това значи, че даже човек да получава малко повече от минималната заплата, отново ще може да употребява облекчението, в случай че няколко месеца през годината не работи. При определянето дали човек работи на минимална заплата да не се броят добавките за стаж, оферират още депутатите. Освен това за прилагане на облекчението няма да се регистрират необлагаемите приходи като да вземем за пример от хазарт, както и получените приходи от лихви и компенсации.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР