Хората, които пристигат във Великобритания, ще трябва да са под

...
Хората, които пристигат във Великобритания, ще трябва да са под
Коментари Харесай

Всеки пристигащ в Британия го очаква 14-дневна карантина

Хората, които идват във Англия, ще би трябвало да са под карантират за 14 дни и могат да бъдат санкционирани с 1000 паунда (1220 долара), в случай че не спазят проекта, разгласен в петък от английското държавно управление, оповестява АП.

Вътрешният секретар Прити Пател ще изложи детайлности за ограниченията, които към този момент провокираха комплициране и рецензия от страна на самолетните компании, летищата и изтощени британци, чудейки се дали ще могат да почиват това лято.

Англия не затвори границите си по време на пика от епидемията в страната, само че вкарва карантина тъкмо когато доста други европейски страни стартират да се отварят още веднъж.

По-рано английското държавно управление съобщи, че карантината ще стартира при започване на юни и ще се ползва за идващи отвред, като се изключи Ирландия, която има дългогодишно съглашение за свободно придвижване с Англия. Има възможност да има изключения за някои пасажери, в това число камиони и медици.

Британците, които се връщат от чужбина, също ще би трябвало да се самоизолират за 14 дни в границите на ограниченията, които ще се преразглеждат на всеки три седмици.

Съществува комплициране по отношение на политиката на Обединеното кралство, откакто в началото държавното управление съобщи, че няма да се ползва за хората, идващи от Франция. Това провокира неодобрение от страна на Европейския съюз, който желае координирана политика в 27-членния блок.

След което Англия съобщи, че Франция няма да бъде освободена от карантина.

Авиокомпаниите предизвестиха, че английският ход може да ограничи техните старания за възобновяване на бизнеса, унищожен от пандемичните ограничавания за пътешестване. Карън Ди, изпълнителен шеф на Британската асоциация на летищните оператори, съобщи, че държавното управление не е споделило на летищата по какъв начин ще се ползва карантината.

" Вярвам, че пасажерите ще бъдат помолени да дадат адрес в Обединеното кралство и ще има инспекции на място и санкции за тези хора, само че не знам детайлности по какъв начин ще се извърши ", разяснява тя пред комисията по вътрешни работи на Народното събрание. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР