Хората, които преминават по малката улица Триадица“ в вече могат

...
Хората, които преминават по малката улица Триадица“ в вече могат
Коментари Харесай

Стенопис на Св. Георги изгря на столична улица

Хората, които минават по дребната улица „ Триадица “ в към този момент могат да видят стенописа на актьора Божидар Симеонов - BOZKO – „ Св. Георги “. Той е изобразил светеца с килнат от тежестта на отговорността да води народа тил, хванал в едната ръка копието, с което пронизва ламята, застанала над него. В изявление за БГНЕС Ясен Гешев от „ ” съобщи, че посланието в този вид произведения е многопластово и няма по какъв начин то е еднопосочно за всеки.
„ Този вид произведения са странни за хората, тъй като те съдържат в себе си стотици страници послания. И е въпрос всеки човек по отношение на личните си житейски натрупвания и личните си преживявания да откри неговото обръщение. Не на всеки актьор се отдава да бъде толкоз многопластов като Божидар и да може с толкоз малко да каже толкоз доста неща “, съобщи Гешев.

 Нов стенна живопис краси центъра на София (СНИМКИ) Нов стенна живопис краси центъра на София (СНИМКИ)
Нов стенна живопис краси центъра на София. Той е покрай метростанция Сердика на бул. “Княгиня Мария-Луиза ”, съобщи кореспондент на...
По думите му концепцията да бъде изобразен Св. Георги пристигнала като магия.
„ Никой не може да изясни по какъв начин стават нещата. Аз имам доктрина, че ни се дава, артистите си мислят по различен метод. Миналата година Робърт Прох загуби живота си, когато трябваше да пристигна да рисува тази стена, като се има поради, че Божидар беше контузен през цялата година, като се има поради всичко, което се случва тази година и в последните години някак си не ви ли се коства, че е безусловно разумно да бъде Св. Георги “, проучва той и акцентира, че върху реализацията на плана работят от три години и едвам в този момент той се случва.
Ясен Гешев разясни, че стенописът „ Св. Георги “ не е изобразен като икона, тъй като нямат право и това може да бъде направено единствено от отдадени хора.

 Стенопис ще демонстрира вратата на живота в русенска клиника Стенопис ще демонстрира вратата на живота в русенска клиника
На майчинския празник - Благовещение, бяха показани идейните произведения от взаимния план на УМБАЛ „ Медика Русе “ и ПГСАГ...
Новото освен това произведение е, че то е с добавена действителност.
„ Работим с наши италиански сътрудници, които са трансформирали няколко града като са добавили добавена действителност към съществуващи арт произведения. Тази година започваме да работим пилотно с тях. Три от нашите творби – едно от тази година и две от предходната ще бъдат с сходна функционалност. На това произведение хората ще могат да чуят музиката, която ние чуваме до момента в който мислехме за него. Тя е изпълнена от Веселин Митев. Останалите произведения са направени от Иван Москов – къси импресии “, разкри Гешев.
В 10-ата годишнина от съществуването си Ясен Гешев споделя, че обмислят да прекратят активността си в града, поради множеството пречки, които основават виновните институции преди реализацията на плановете им.
„ Вече нямаме нови хрумвания, тъй като сме на ръба да се откажем. Има една бюрократщина, която ни тормози по целия път, ние в никакъв случай не сме я показвали в общественото пространство, само че тя постоянно ни е съпътствала и ни е изпивала силите и този път тя стигна своя лимит и връх. На път сме да кажем майната му и да спрем “, сподели той и съобщи, че препъни камъкът се дължи на егото на дребни и дребни хора в администрацията, а не от обществено известните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР