Хората, които по-бавно консумират храна, са предразположени да отслабнат, сочат

...
Хората, които по-бавно консумират храна, са предразположени да отслабнат, сочат
Коментари Харесай

Бавното хранене сваля килограми

Хората, които по-бавно употребяват храна, са предразположени да отслабнат, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.

То обхванало близо 60 000 души. Резултатите посочили, че съществува връзка сред скоростта, с която участниците се хранели, и телесното им тегло. "Промените в скоростта, с която гълтаме храна, може да докара до промени, свързани със затлъстяването, показателя на телесна маса и обиколката на талията - обявиха учени от университета Кюшу в Япония. Намеси, които целят да се понижи скоростта, с която се храним, може да са ефикасни в битката със затлъстяването. "

Били проучени медицинските досиета на 59 717 души, наранени от диабет вид 2, за интервала 2008 - 2013 година У 7 на 100 от участниците, които декларирали, че се хранят постепенно, обиколката на талията била по-малка от междинните индикатори. Едва 21,5 на 100 били с наднормено тегло. У 56 на 100 от участниците, които уверили, че се хранят с естествена скорост, и у 37 на 100 от тези, които се хранели бързо, наднорменото тегло било по-често срещано. Те имали и по-висок показател на телесна маса. "Онези, които забавиха скоростта на храненето си, бяха предразположени да смъкват килограми ", означиха учените.

"Получените резултати са забавни и удостоверяват, че бавното хранене е обвързвано с по-малко увеличение на телесното тегло спрямо бързата консумация на храна ", разяснява Саймън Корк от Импириъл колидж в Лондон.

Резултатите от проучването са оповестени в "Бритиш медикъл джърнъл ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР