Хората, които пият 170 мл плодов сок всеки ден, бавно,

...
Хората, които пият 170 мл плодов сок всеки ден, бавно,
Коментари Харесай

Плодовите сокове бавно допринасят за напълняване

Хората, които пият 170 мл плодов сок всеки ден, постепенно, само че несъмнено напълняват, заяви Юнайтед прес интеренешънъл. За три години такива хора качват към половин кг. Ако вместо сок обаче ядат по един плод на ден, ще отслабнат за същото време с половин кг.

"Промяната може да не наподобява огромна, само че това е в подтекста на данните, че междинният американец напълнява годишно с един кг ", сподели ръководителят на проучването доктор Ауербах от медицинския център "Вирджиния Мейсън " в Сиатъл.

Плодовите сокове съдържат доста захар, даже и когато са натурални. 170 мл чист плодов сок съдържа от 15 до 30 гр захар и 60 до 120 калории. Плодовете също съдържат захар, само че тя е в пулпата и фибрите. Дори и 100-процентният портокалов плодов сок с доста пулпа не е важен източник на фибри.

Без фибрите захарта от плодовия сок навлиза в кръвта доста по-бързо и провокира инсулинов потрес, който трансформира метаболизма. Учените са работили с данни за повече от 49 000 дами над 50-годишна възраст, обхванати от национално проучване от 1993 година до 1998 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР