Хората, които обичат сладки храни буквално имат по-сладък“ характер, установява

...
Хората, които обичат сладки храни буквално имат по-сладък“ характер, установява
Коментари Харесай

Обичате сладко? Това издава много за вас

Хората, които обичат сладки храни безусловно имат „ по-сладък “ темперамент, открива ново психическо изследване. Услужливите хора, които поставят непринуден труд, избират сладки храни, а на психическите проби демонстрират високо ниво на личностната линия хрисимост, написа Obekti.bg, базирайки се на PsyBlog.  
„ Нашите резултати демонстрират, че има действителна връзка сред сладките усети и просоциалното държание “ – споделя проф. Майкъл Робинсън, един от създателите на проучването.

Участниците в проучването е трябвало да пробват разнообразни на усет храни и да дават отговор на въпроси, свързани с възгледите им за храната и характера.

И това е забавно: Захвърлете захарта и отслабнете - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

„ Изследвахме дали метафорите, които свързват вкусовите желания с просоциалните прекарвания, могат да се употребяват, с цел да хвърлят светлина върху действителните личностни черти и държание. – споделя доктор Браян Мейър, първият създател на проучването. – Учудващо е, че услужливите и отзивчиви хора са считани за „ сладки “, защото усетът наподобява няма доста общо с характера и държанието. И въпреки всичко, последните психически теории за въплътената метафора ни водят до хипотезата, че безобидните метафори, които използваме всеки ден, могат да се употребяват за добиване на нови знания за личността и държанието. “

Авторите прецизират, че в проучването е изолиран фактора на настроението, така че резултатите не могат да бъдат обяснени с това, че откакто ядат сладко, хората се усещат по-доволни и щастливи. Те обаче предизвестяват, че резултатите от изследването им може да не са важат за всички култури.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР