Хората, които никога не са използвали интернет услуги в България

...
Хората, които никога не са използвали интернет услуги в България
Коментари Харесай

Доклад: Близо 30% от българите никога не са използвали интернет

Хората, които в никакъв случай не са употребявали интернет услуги в България са 27% от популацията, което ни подрежда на последно място в Европейски Съюз по този индикатор.
Това сочи нов отчет на Европейската комисия, който следи показателя за навлизането на цифровите технологии в стопанската система и обществото (DESI) от 2015 година насам.
Въпреки че се следи усъвършенстване спрямо предходните години, когато процентът на хората, които не са участвали в мрежата е бил над 30, към момента сме надалеч от междинните стойности за Европейски Съюз - към 11%.
Данните демонстрират съществено закъснение на страната ни в множеството категории от панела " Използване на интернет услуги ", спрямо другите страни членки на Европейския съюз.
България има минимум дейни консуматори на интернет, минимум участия на хората в онлайн курсове за усъвършенстване на уменията и използваме минимум обществените мрежи с професионално предопределение.
Изоставаме съществено от междинните индикатори за Европейски Съюз и в категориите " Музика, видеозаписи и игри ", " Онлайн Банкиране " и " Пазаруване ".
Имаме обаче и едно първо място - българите употребяват интернет за видеоразговори най-вече от всички други страни в Европейски Съюз. Данните демонстрират, че над 80% от сънародниците ни избират да споделят по този метод.
Висок е процентът и на българи, които употребяват обществените мрежи - 79%, което ни подрежда на 7-мо място в Европейски Съюз, където междинния индикатор е от към 65%.
Около междинното ниво за Европейски Съюз обаче се движим що се отнася до четенето на вести отлайн. Над 74% от българите избират този метод за набиране на настояща информация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР