Хората, които ние буквално не можем да дишаме, сега искат

...
Хората, които ние буквално не можем да дишаме, сега искат
Коментари Харесай

Екимджиев: Хората, които не можем да дишаме, искат да пишат нова конституция

" Хората, които ние безусловно не можем да дишаме, в този момент желаят да ни закотвят със своите промени в конституцията ". Така правозащитникът адв. Михаил Екимджиев разяснява пред Mediapool предлагането на премиера Бойко Борисов за привикване на Велико Народно заседание и писане на нова конституция, вместо незабавна оставка, за каквато упорстват продължаващите втори месец митинги.

" Той желае да си отвоюва време. Борисов ни споделя: Аз ще ви седнал съм на главите най-малко още два месеца, а след това ще ви наложа конституция, каквато аз желая. Това го прави по безусловно демагогски метод, тъй като доста хора желаят нова конституция ", добави правозащитникът.

Според него концепциите на Борисов са " един прям и долнокачествен политически блъф, посредством които той може да реализира два извънредно нездравословни за обществото резултата ". Първият нездравословен резултат е, че Борисов няма да подаде оставка най-малко през идващите 2-3 месеца , подсети Екимджиев.

Съгласно член 159 ал.2 от конституцията предлагането за привикване на Велико Народно заседание се преглежда от настоящия парламент не по-рано от два месеца и не по-късно от 5 месеца след внасянето му. Това значи, че Борисов ще стои на власт минимум до края на октомври, в случай че предлагането бъде импортирано още през август. Не бива да се не помни, че това Народно заседание, което е под контрола на ГЕРБ, ще взема решение по кое време да се гласоподава това предложение.

" Сегашното Народно заседание, доминирано от ГЕРБ, ще взема решение дали предлагането ще бъде прегледано в двумесечния или в петмесечния период. Това е първият селски трик на Борисов. След това президентът би трябвало да изчака минимум три месеца за свикването на изборите по софтуерни аргументи. Общо 7-8 месеца до изборите ни е обезпечено, че би трябвало да траем това ръководство. До самата оставка на Бойко Борисов ще има към три месеца ", разяснява Екимджиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР