Хората, които не ми допадат от редиците на екипа на

...
Хората, които не ми допадат от редиците на екипа на
Коментари Харесай

Георги Градев се обърна срещу Бербатов: Хората му са компрометирани!

" Хората, които не ми харесват от редиците на екипа на Бербатов, са ясни. Става дума главно за Николай Жейнов, който е доста деструктивна персона и на всички места, където върви, сее раздори. Такива хора нямат място в българския футбол, потвърден клеветник. Щом се държи подобен човек, значи и останалите са такива ", съобщи спортният юрист и претендент за президент на БФС - Георги Градев.

" По приятелите ще ги познаеш, както се споделя. Бербатов уточни и хора като Мишо Мадански и Светльо Петров, които би трябвало да бъдат държани надалеч от българския футбол. Най-малкото Мадански е единственият, който до момента е бил хващан с чанта с пари за споразумяване на мачове. Това е реалност, който не може да се промени. Няма по какъв начин да твърдим, че с времето се е трансформирал. Той няма по какъв начин да е част от смяната, изключително имайки поради, че е над 60-годишен. Тези хора не ме убеждават, че ще се случат съществени промени ", сподели още юристът.

" Компрометацията измежду екипа на Бербатов е по-скоро на обособени персони и ме тормози, че той ги държи там. Намирам това за тревожно и това му носи негативи измежду клубовете. Доста от тях пристигнаха при мен и ми споделиха: " Кандидатирай се ти, тъй като не имаме вяра на Бербатов! ", показа Градев.

Той дискутира и проблема към определянето на дата за нов Конгрес на централата.

Юристът показа, че няма да е в интерес на настоящето управление на футболната централа да отсрочва нещата, защото това може да докара до нови подиуми на напрежение в страната.

" Да, Боби Михайлов е обжалвал отхвърли на Търговския указател за оповестяване на датата на Конгреса през март - това е изцяло общоприета процедура. Това е бърза процедура, охранително произвеждане, което нормално лишава към седмица, с цел да се излезе с решение и то ще е дефинитивно. До 10 дни най-вече ще знаем защо става въпрос.

Според мен има по-голяма възможност отводът да бъде доказан, защото няма по какъв начин в този тип документите да бъдат признати.

Не разбирам за какво подписът на Петър Величков липсва, в случай, че той има голямото предпочитание да го постави. Защо не го търсят, с цел да се подпише, а би трябвало той да ги търси? Защо не изпращат протокола на Величков - тъй като е от лагера на Бербатов ли?

Друго нещо е, че подписите са сложени на един хвърчащ лист и не е ясно за кое решение са били поставени, това са обикновени неща. Михаил Касабов е бил определен за ръководител на събранието, а по-късно не е написано изпод на протокола, че той е подобен. Това са обикновени неща, които са били оплескани още на момента. Единственият метод тези документи да минат е, в случай че някой се обади. Това обаче не е съдбовно, защото има задоволително време, с цел да се свика ново заседание и да се разгласи още веднъж датата, когато всичко към този момент ще бъде направено по уместен метод. Такива неточности едва ли обаче са инцидентни, защото представляващият юрист на БФС е сръчен човек. Бута се по всякакъв начин Конгресът да се отсрочи и да не е на 15-ти март, тъй като Борислав Михайлов няма личен претендент. Вчера той е отпътувал на Малдивите. Явно е приключил добре работата, щом си разрешава такива почивки ", сподели още Георги Градев.

" Сигурно е, че Михайлов няма претендент. Наскоро се говореше за Красен Кралев, само че той се отдръпна, защото щеше да бъде посочен с пръст от цялото общество. Никой не желае да си навлича такива негативи, обвързвайки се с шайката на Михайлов. Автоматично би се трансформирал подобен човек в личност " нон грата " пред обществото и 10 години напред няма да успее да се отърси от черната точка в досието си.

Не мисля, че Михайлов е в положение да натиска клубовете. Механизмите бяха главно политически и през кметовете. Сега обаче моята информация е, че политическите сили няма да се месят в тези избори, изключително имайки поради, че на много места управата се смени. Най-вероятно за първи път в историята на българския футбол ще има почтени избори, доколкото това е допустимо, несъмнено.

От друга страна, виждам доста младежи в редиците на клубовете, които не се дават против една трапеза и три топки, както до момента. Клубовете се гледат един различен - в случай че има ядро от млади, които да гласоподават за смяната, то и по-старите ще последват. Всички виждат, че 18 години стигат ", показа пред " Нострабет " юристът по спортно право.

" Въпросът е освен да се вземе ръководството, а да се построи работещ механизъм, тъй че всички гледат в идентична посока. Не виждам особени разлики сред претендентите досега. Ако се нароят още 10 претенденти, отново визията няма да е друга. Въпросът е по какъв начин ще се работи, а не кой ще ръководи. Това е повода да се отделя от екипа на Бербатов, защото не вярвам на част от хората в него. Не считам, че този екип ще може да се оправи. Когато изляза с моите претенденти за директорски съвет, ще видите бързо разликата ", съобщи изрично Градев.

" Има заплаха от отсрочване на конгреса, само че тя няма да е здравословна за настоящето управление. Ако се влезе в календара със идващите контролни срещи, може да се стигне до батални подиуми, както тези по време на мача с Унгария. Това не е добре за цялата страна. А това неизбежно ще се случи, в случай че Борислав Михайлов продължава с неговите номера.

Първата смяна в кратковременен проект е наложително да създадем нова правна уредба. Всяка една къща има потребност от основи - разпоредбите на работа на футболния съюз и вярното им използване. Това значи да се сменят всички зонални и регионални ръководители, както и цялостна чистка на съдийството. Ако бъда определен, мога да подсигурявам, че една група съдии няма да довършат сезона в елита. Те просто ще не помнят за футбола вечно сега, в който вляза в БФС.

Не е значимо дали има готови фрагменти, които да влязат на техни места. Важното е да има младежи, които желаят да се развиват и да имат морал. От неточности никой не е застрахован, и аз ще върша такива, и те ще вършат, и клубовете ги вършат. Няма безгрешни хора на никое място по света.

Въпросът е клубовете да са наясно, че те не са нарочни. Давам образец - отива арбитър в дребен град в Северна България и свири безобразно. Собственикът на клуба го пита след мача за какво му е " отрязал главата ". Съдията споделя: " Съжалявам доста, само че ме пратиха от зоналния съвет и ми споделиха, че в случай че не ти отрежа главата, спирам със съдийството на секундата ". Това са нещата, с които би трябвало да приключим на секундата и подсигурявам, че ще се случи.

В дълготраен проект - азбучна истина е, че в случай че клубовете не се обединят, то никой няма да оцелее и всички ще банкрутират. Няма и по какъв начин да се влезе в границите на финансовия феърплей. Имам чувството, че за този феърплей БФС си затваря очите непрекъснато, с цел да може след това клубовете да гласоподават за него. При мен обаче нещата няма да стоят по този метод.

Клубовете ще имат единствено един избор - да се обединят в професионална лига и да стартират да работят като независими акционерни сдружения. Ако по настрана продължава битката, ще има банкрутирали. Докато не се сътвори артикул, който да носи доходи на клубовете, няма по какъв начин да се получи нищо. Тук е моментът и да загатна, че концепцията с телевизионните права също би трябвало да се ревизира изцяло. Виждаме една компания, която печели милиони, а през това време дава трохи. Те дават 7 милиона, а печелят над 100 милиона.

Пропорцията е изцяло сбъркана и още от идващото лято това имам намерение да се промени. Имам поради, че няма и значение по какъв начин приключи сегашния сезон, тъй като ще се даде късмет на един по-широк кръг от клубове да са част от професионалния футбол. Начинът да имаме професионален футбол минава през представянето на банкова гаранция от всеки един клуб пред БФС. Тимовете, които могат да показват такава, ще играят в елита, другите - вероятно във второто равнище, в случай че има такова. Има вид и да няма подобен. Продуктът, който ще покажем, ще бъде печеливш и ще заимстван от опита на западните ръководители, където има и българин, чийто ноу-хау обаче не се употребява по никакъв метод. Нашият екип обаче ще го употребява.

Настоящите клубни притежатели няма да имат избор и ще би трябвало да влязат в новото съдружие. Така или другояче БФС приключва връзките си с клубовете и ги трансферира в обособена лига. Който желае да играе, ще би трябвало да се съобрази. БФС е съдружие с нестопанска цел - има спор на ползи той да е регулатор и бенефициент от продукта си. Няма по какъв начин да бъде. Това е орган, който би трябвало да развива всеобщия спорт и футбол за социална изгода. Дейността му не е обвързвана с ръководство на професионалните клубове. По отношение на българите сме на едно и също мнение с Венци Стефанов - нужни са строги правила, с цел да се развива родния футбол. Под строги правила нямам поради забрани и отговорности.

Аз съм последовател на поощрителните способи - подучване на българското. Една от забранителните ограничения ще е обвързвана с чужденците във втория ешелон. Говоря за хора от страни отвън Европейски Съюз, защото другите не можем да ги спрем. Друга мярка е обвързвана с обезщетенията, които се заплащат за построяването на млади футболисти.

Ако клуб от втория ни ешелон вземе камерунец на 21 или северномакедонец на 18, няма да се дължи отплата, тъй като си клуб от 4-та категория, съгласно класациите на ФИФА. Ако вземеш обаче българин от български клуб, на сходна възраст, би трябвало да дадеш 30-40-50 хиляди. Това спъва развиването на родните фрагменти. В тази посока ще се работи твърдо - да се постанова българското. Моята концепцията е заимствана с унгарската, която виждаме, че ниже триумфи през последните години. Топлата вода е измислена, ние единствено би трябвало да я използван по верен метод. Нужна е здрава работа и неотстъпчивост ", приключи Градев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР