Хората, които живеят при студен климат и с по-малко слънце,

...
Хората, които живеят при студен климат и с по-малко слънце,
Коментари Харесай

Студът и по-малкото слънце водят до алкохолизъм

Хората, които живеят при леден климат и с по-малко слънце, е по-вероятно да протягат ръка повече към алкохола, сочат резултатите от нови проучване по въпроса. Американски учени са открили връзка сред междинните температури, часовете на греене на слънцето и пиенето на алкохол за оправяне на настроението. Данните от 193 страни потвърждават, че климатът способства за по-висока периодичност на несъразмерна приложимост на алкохол и чернодробно заболяване.
Шотландски доктор прикани за ограничавания в рекламата на алкохол през зимните месеци. Той уголемява кръвоносните съдове и усилва притока на топла кръв към кожата. Пиенето също по този начин е обвързвано с депресията, която е по-разпространена, когато слънчевата светлина е нищожна. Проучването употребява данни от Световната здравна организация (СЗО) и Световната метеорологична организация.
"Сега имаме нови доказателства, че времето, и по-специално температурата и количеството слънчева светлина, на които сме изложени, оказва мощно въздействие върху количеството алкохол, който консумираме. Освен това потреблението на алкохол, обвързвано с времето, е директно обвързвано с възможностите ни да развием най-опасната форма на чернодробно заболяване - цироза, което в последна сметка може да докара до чернодробната непълнота и гибел ", изясни медицински консултант към клиника за рехабилитация при приложимост на опиати и алкохол в Шотландия.
Доказателство за връзката с климата стана измвестна, откакто СЗО показа нови данни за потреблението на алкохол в Европа на срещата на върха в Единбург. Там беше посочено, че равнищата остават високи и че съвсем половината от възрастното мъжко население е изложено на риск от краткосрочни и дълготрайни здравни и обществени проблеми, дължащи се на нездравословните модели на пиянство.
По-рано тази година в Шотландия влезе в действие законодателство по отношение на минималното ценообразуване на алкохола в опит да се оправи с проблематичното пиянство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР