Хората, които избягват консумацията на месо, са с 16% по-малък

...
Хората, които избягват консумацията на месо, са с 16% по-малък
Коментари Харесай

Вегетарианска диета намалява риска от инфекции на пикочните пътища

Хората, които заобикалят потреблението на месо, са с 16% по-малък риск от инфекции на пикочните пътища спрямо тези, които не го вършат, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.
Промените в храненето може да повлияят върху риска от инфекции на пикочните пътища, тъй като въпросният здравословен проблем в редица случаи е провокиран от микроби, които са попаднали в организма, преминавайки през стомашно-чревния тракт, предава Българска телеграфна агенция.
В рамките на проучването тайвански учени сравнили равнището на инфекциите на пикочните пътища измежду съвсем 10 000 будисти, живеещи в островната страна. Около една трета от участниците следвали прецизна вегетарианска диета.
Изследването не открива причинно-следствена връзка. То траяло 10 години и демонстрира, че вегетарианците са със доста по-малко инфекции на пикочните пътища. Ползите били по-отчетливи измежду дамите. Оказало се, че вегетарианките са с 18% по-малък риск от инфекции на пикочните пътища спрямо дамите, които употребяват месо.
"Тези инфекции нормално са свързани с минали през стомашно-чревния тракт микроби ", означиха учените под управлението на Лин Чинлон от университета Цу Чи в Хуалиен.
Инфекциите на пикочните пътища засягат към 1 на всеки 100 души по света, причинявайки дискомфорт и стрес. Инфекциите на пикочните пътища съставляват към 25 % от всички типове бактериални инфекции измежду дамите, припомниха учените.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР