Хората, които имат информация за предстоящи заплахи срещу Русия, вече

...
Хората, които имат информация за предстоящи заплахи срещу Русия, вече
Коментари Харесай

Руското разузнаване търси информатори в тъмната мрежа

Хората, които имат информация за идни закани против Русия, към този момент могат да оповестят това на съветските разследващи служби, като употребяват браузъра Tor в тъмната мрежа.

Съобщението за новаторския метод за изпращане на документи и друга информация, касаещи съветската национална сигурност, се появи на уеб страницата на Службата за външно разузнаване (СВР), съветският аналог на Централно разузнавателно управление на САЩ, написа Russia Beyond.

За детайлно изложение на процеса потребителите би трябвало да кликнат на бутона Report Information в долния ляв ъгъл на основната страница:

" Ако сте отвън Русия и имате значима информация по отношение на незабавни закани за сигурността на Руската федерация, можете безвредно и анонимно да я споделите с нас посредством виртуалната рецепционна система (VRS) в мрежата на TOR ", написа на страницата.

От разузнаването настояват, че новата система ще разреши на всички осведомени лица да споделят файлове и мисли " безвредно и анонимно ". Те даже да обезпечават детайлни указания за спазване на базови ограничения, с цел да остане човек неизвестен за локалните управляващи.

" Ако сте във враждебна среда и/или имате аргументи да се тревожите за сигурността си, не използвайте устройство (смартфон, компютър), регистрирани на ваше име или свързани по какъвто и да било метод с вас или хората към вас. Вземете ограничения за сигурност, съответстващи на значимостта на информацията, която желаете да ни изпратите ", написа на уеб страницата.

На него има и обществен PGP-ключ " като спомагателна мярка за сигурност " за криптиране на известия, пуснати посредством новата система.

Когато потребителят посети за първи път уеб страницата с желание да показа информация, директно отнасяща се към съветската национална сигурност, той ще получи код от пет думи за криптиране на известията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР