Хората, които ги притежават, ще бъдат агентите на промянатаНе е

Хората, които ги притежават, ще бъдат агентите на промянатаНе е ...

Трите ключови умения за успешна кариера, според Бил Гейтс.


Хората, които ги притежават, ще бъдат „агентите на промяната”

„Не е нужно да сте експерт в писането на код или периодичната таблица, но умението да мислите по начина, по който тези експерти го правят, ще ви помогне невероятно”, казва Бил Гейтс

Ако мислите за бъдещата си кариера, няколко съвета от Бил Гейтс, основател а Microsoft и футурист, както се определя самият той, може да са ви от полза на пазара на труда.

Бил Гейтс често работи с изобретатели и хора, които променят индустрията, чете книги за бъдещето на човечеството и финансира проекти за напредъка на обществото.

На базата на събраните данни, Гейтс стига до извода, че хората с познания и умения в три ключови области – наука, инженерство и икономика – ще бъдат най-търсените оттук нататък.

Хората, владеещи тези три предмета, ще бъдат „агентите на промяната за всички институции”, казва Бил Гейтс пред изпълнителния редактор на LinkedIn Даниел Рот в интервю от 2016 г.
още по темата
Той има предвид основни знания за науките, за математическите умения и икономиката – според него, много кариери в бъдеще ще изискват именно такива познания.

„Не е нужно да сте експерт в писането на код или периодичната таблица, но умението да мислите по начина, по който тези експерти го правят, ще ви помогне невероятно”, казва Бил Гейтс.

„Не е задължително да пишете код, но трябва да разберете какво могат да правят инженерите и какво не могат да направят”, допълва съоснователят на Microsoft.

Според него, хората, притежаващи трите ключови умения, вероятно ще революционизират индустрията.

Източник: technews.bg