Хората искат справедливост, която липсва на всички нива в държавата

...
Хората искат справедливост, която липсва на всички нива в държавата
Коментари Харесай

Васил Гюров: Хората са на улицата, защото липсв справедливост на всички нива в държавата от много време

Хората желаят правдивост, която липсва на всички равнища в страната от доста време, и това е повода, която изкара хората на улицата. Наред с желаните оставки на Бойко Борисов, на кабинета му и на основния прокурор Иван Гешев, протестиращите желаят и оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.
Това съобщи в изявление за БГНЕС музикантът Васил Гюров.

Според него единственото несъмнено през днешния ден е, че провеждането на предварителни избори е неотложно.

„ При изискване, че хиляди са излезли на улицата, а от самото начало политиците приказват за демократично определено държавно управление, виждаме, че надалеч не е демократично. Виждаме, че доверието е сведено до най-малко “, добави още той.

Гюров разяснява и рокадите в кабинета „ Борисов 3 “.

„ За всеки е ясно, че това е козметична смяна. Всъщност това не е смяна. Зависимостите в държавното управление от олигархични кръгове, и това което се случва сега, демонстрира, че това не е смяната, която търсят и желаят хилядите хора, излезли на улицата. Иска се самостоятелност на правосъдната и на изпълнителната власт. С тези промени в кабинета се демонстрира, че нищо не се прави. Ясно е, че зависимостите не са прекъснати “, безапелационен е той.

Гюров е уверен и във връзка с това, че нищо не се взема решение единствено с оставките и е нужна същинска смяна, която няма да пристигна автоматизирано с отдръпването на сегашната власт.

„ Ако има нещо, което е несъмнено, то е, че независимостта на управляващите е надълбоко сбъркана. Стъпките след тези оставки, рано или късно, е в още доста други неща, които би трябвало да се случат. Не единствено промени в конституцията, статутът на основния прокурор също би трябвало да се поправя “, съобщи той и добави, че в медийното пространство липсва гласът на протестиращите, които са заместени от политици, водещи 30-минутни монолози.

„ Оставката на Кошлуков малко се премълчава, а това е едно от главните претенции също. Телевизията си в ролята на четвърта власт е не по-малко значима от другите. Виждаме какво се случва там. Има подписка, която е подписана от над 1300 души, което е невиждана в досегашната 30-годишна история на Българска национална телевизия като самостоятелна телевизия. За страдание, тя към този момент се явява подвластна “, разяснява Гюров.

Според него в актуалната обстановка е нужен спор, който от дълго време липсва. Гюров прикани властимащите да излязат на спор с протестиращите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР