Хората имат право да протестират, но блокирането на целия град

...
Хората имат право да протестират, но блокирането на целия град
Коментари Харесай

Захариева: Хората имат право да протестират, но блокирането на целия град е неприемливо

Хората имат право да митинг ират, само че блокирането на целия град е недопустимо. Това съобщи пред bTV вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева във връзка на поредицата митинг ни акции в столицата и блокирането на някои от градските булеварди и кръстовища.

„ Ние сме демократична страна и всеки има право да митинг ира “, разяснява вицепремиерът във връзка на продължаващото към този момент трета седмица – 21 дни, гражданско неодобрение с искане за оставка на целия кабинет, персонално на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, само че акцентира: „ Не приемем тези блокади и опити за цивилен арести “.

Според Захариева гражданското общество е един от значимите поправки на властта, само че към този момент хората на улицата са доста по-малко, в сравнение с при започване на митинг ите. „ Не за първи път, когато има рецензии към министър, министър председателят прави смени “, сподели Екатерина Захариева във връзка с скорошните министерски рокади в държавното управление, само че бе безапелационна, че не вижда претекст целият кабинет, отпред с премиера Борисов, да подава оставка.

„ Наистина е безконтролно, шест месеца преди постоянните парламентарни избори “, счита Захариева , която добави: „ Демокрацията е избори на 4 години “.

В качеството си на вицепремиер по правосъдната промяна тя изясни, че към момента не се е срещнала със сигнала, който някогашният правосъден министър и водач на „ Да, България ” Христо Иванов внесе във Висш съдебен съвет и отрасловото министерство, където се приказва за възможни нарушавания от страна на основния прокурор Иван Гешев.

„ Изпълнителната власт би трябвало да работи със правосъдната, само че не и да се намесва в нейната работа “, сподели Захариева.

Поредна порция аудио-записи, в които се чува глас, наподобяващ мощно този на премиера Борисов, Екатерина Захариева разяснява по този начин: „ Явно сме царе на това да се самокомпрометираме “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР