Хората имат по-малко пари за харчене и платените абонаменти за

...
Хората имат по-малко пари за харчене и платените абонаменти за
Коментари Харесай

Коронавирус-кризата „сгърчи“ приложенията за запознанства

Хората имат по-малко пари за харчене и платените абонаменти за сходни приложения са намалели

Привличането на „ скъпоценни “ консуматори, подготвени да заплащат, внезапно понижа след настъпване на рецесията
(снимка: CC0 Public Domain)

Едни от най-динамичните, най-използвани и мечтани приложения в днешно време са тези за запознанства. Кризата с ковид обаче ги засегна по чудноват метод. Потребителите ги употребяват доста повече, само че склонните да заплащат са доста по-малко. В ерата на интернет стопанската система и новите бизнес-модели това е забавен проблем.

Коронавирусът е оказал „ трагично “ влияние върху метода, по който хората употребяват приложенията за запознанства. Това показа Ели Сайдман, шефът на платформата за онлайн запознанства Tinder, пред BBC News.

От една страна ангажираността на потребителите се е нараснала осезаемо – наклонност, която и други приложения за запознанства също регистрират. Потребителите на Tinder са създали 3 милиарда прегледа по целия свят в неделя, 29 март. Това е връх за приложението, което регистрира към 12% нарастване на ежедневните диалози на своите консуматори.

От друга страна обаче икономическото влияние на коронавирусната рецесия е довело до такава степен, че хората имат по-малко пари за харчене и платените абонаменти за приложението са намалели. Това не е добра вест за Tinder и сходните приложения. Повечето от тях са безвъзмездни, само че имат платена „ премиум “ версия, на която разчитат, с цел да има доходи и да развиват софтуера си.

Tinder е изтеглено повече от 340 милиона пъти от стартирането на приложението през 2012 година Но по-голямата част от приходите му идват от едвам 6 милиона клиенти, които заплащат за „ златната “ услуга. Привличането на сходни „ скъпоценни “ консуматори, подготвени да заплащат, внезапно е намаляло след настъпването на коронавирус-кризата.

Данните на компанията демонстрират, че новите регистрации за „ премиум “ участие стартират да набират скорост в страните, в които ограниченията са облечени или изцяло свалени, показва още Сайдман. „ Можете безусловно да „ видите “ завръщането към естествен живот страна по страна “, споделя той.

Ситуацията е сходна и при други приложения за запознанства. „ Видяхме скок в интензивността “, споделя Чарли Лестър, специалист за запознанства в платформата Inner Circle. „ Съвпаденията са нарастнали с 15%. Броят на изпратените известия се е нараснал с 10%. Ала също по този начин виждаме по-малко предпочитание за заплащане. “

И двамата мениджъри са на мнение, че след две или три финансови тримесечия ще стане ясно „ цялостното икономическо влияние “ на коронавирус-кризата.

За новото потомство онлайн срещите нямат за цел безусловно образуване на среща в действителния живот
(снимка: CC0 Public Domain)

Ситуацията е още по-пъстра поради повишения интерес към виртуалните запознанства посредством видеоразговори. Тази функционалност е доста харесвана, само че не е ясно дали ще остане интегрална част от платформите, откакто физическите срещи с непознати станат вероятни след края на ограничаващите ограничения по света. Платформи като eHarmony, OKCupid и Match регистрират огромен растеж на видеоразговорите. Tinder възнамерява да вкара своя функционалност за видеозапознанства през юни.

Очакванията на притежателите и шефовете на платформи за запознанства са уверени, че макар подозренията, услугата ще остане и даже ще се развие. Промените в онлайн-запознанствата, подбудени от блокадите поради ковид, просто форсираха една генерационна смяна, която по този начин или другояче щеше да се случи и която компанията към този момент вижда във фокус групите, споделя Сайдман.

18-годишните, които се причисляват към приложението в този момент, за разлика от своите прародители, които са се присъединили на 18-годишна възраст през 2012 година, са израснали, потопени в приложенията за обществени медии. Те припознават видео-разговорите като нещо напълно естествено, изяснява шефът. За това потомство онлайн срещите нямат за цел безусловно организирането на среща в действителния живот, те се любуват и на самите онлайн прекарвания.

Поради тази причина компанията работи върху преобразяването на Tinder: от място за образуване на срежи онлайн в офлайн средата към място за престояване онлайн, за запознаване и другарство с хората. Това към този момент се тества посредством виртуални пространства и събития онлайн, където хората могат да се срещат в платформата и да си поддържат връзка в нея.

Сайдман обобщава веруюто на новата генерация консуматори на Tinder по този начин: „ Вашият цифров живот е също толкоз значим, колкото и общественият ви живот във физическия свят. “ И, в света на дълготрайно обществено разграничаване, това верую вероятно ще бъде възприето и от другите системи за онлайн запознанства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР