Хората, дошли в България, за да се спасят от война

...
Хората, дошли в България, за да се спасят от война
Коментари Харесай

Ангелов: Позор! Бежанците избраха да се върнат при бомбите в Украйна

Хората, пристигнали в България, с цел да се спасят от война избраха да се върнат в Украйна, където се стреля и падат бомби, вместо да останат у нас. Ето това е оценката, която некадърното ни държавно управление получава. Това написа някогашният здравен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов във фейсбук.

" И то от хора, които нито са дали своят вот, нито се интересуват от политическата конюнктура в България.
Провал, фарс, злополука. И най-много позор.
Апропо, какво стана с напусналия началник на така наречен Щаб за бежанците? Защо си потегли? Каква е повода? ", написа още проф. Ангелов.

Днес трябваше да отпътува първият трен от Варна към вътрешността на страната, с цел да може да се реалокират към 200- 250 бежанци в държавни бази. Както " 24 часа " писа единствено петима украински бежанци обаче се качиха на него.

Българските институции бяха основали организация, полицията бе осигурила кулоар за напредването на бежанците, обезпечени бяха четири рейса, които да ги превозят от „ Златни пясъци “ до жп гарата във Варна, които обаче дойдоха празни.

Допълнителните вагони към композицията, пътуваща към София, бяха разкачени преди тръгването на влака. На гарата доброволци от БЧК и други организации бяха обезпечили питиета и храна, както и детски ъгъл.

В хотели във Варна са настанени към 20 хиляди украинци, от които близо 3 хиляди
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР