Хората дават най-доброто от себе си, когато се чувстват свободни

...
Хората дават най-доброто от себе си, когато се чувстват свободни
Коментари Харесай

Служителите са най-важното нещо в бизнеса

Хората дават най-хубавото от себе си, когато се усещат свободни и оценени, споделя Атанас Филчев, главен действен шеф на „ Страйпс “
 

- Г-н Филчев, кои са водещите трендове в софтуерния отрасъл, които ще предопределят близкото бъдеще?

- Това, което виждаме като съществена наклонност и което от ден на ден се търси на пазара, е опцията фирмите да поемат отговорност за цялостни решения. Клиентите търсят така наречен product ownership – не просто реализатори, а хора, които да мислят наедно с тях. Това е наклонността, която съгласно нас ще бъде печеливша през идващите години.

Кои са най-ценните мениджърски уроци, които сте научили от вашия опит?

- Според мен най-важното е хората да имат вяра в това, което вършат. Научил съм, че когато хората ти повярват и са отдадени, постоянно постигаш поставените цели. Затова главното нещо е да увлечеш хората в работата, във вземането на решения. Когато те са част от решението, са доста по-склонни да го поддържат – и противоположното.

Колко значими са чиновниците в бизнеса?

- Те са най-важното нещо в бизнеса. Винаги съм казвал, и то се потвърждава в практиката, че когато се грижиш добре за хората си, те се грижат добре за работата си и положителните резултати са налице. Т.е. в случай че ти се грижиш за тях, те ще се грижат за клиентите и ще имаш сполучлив бизнес. Това важи с особена мощ в нашия отрасъл, в който бизнесът е изключително изобретателен. При нас е доста значима характерността на хората, това, което им е в главите. Винаги би трябвало като компания да създаваш среда, в която хората да дадат най-хубавото от себе си. А те дават най-хубавото от себе си, когато се усещат свободни и оценени. Няма по какъв начин да насилиш някого да го направи.
2.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР