Хората дадоха гласа си ГЕРБ да е първа партия и

...
Хората дадоха гласа си ГЕРБ да е първа партия и
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Хората подкрепиха партията и наказаха лошите кандидати

Хората дадоха гласа си ГЕРБ да е първа партия и наказаха тези, които не са се държали обичайно – по този начин водачът на партията и министър-председател Бойко Борисов разяснява резултатите от балотажа на локалните избори. ГЕРБ губи Русе, Благоевград и Ямбол и не съумя да завоюва Плевен, само че на множеството места ще е първа мощ в новите общински препоръки.

Борисов направи анализ на акцията в Русе и Благоевград, като от думите му стана ясно, че ще търси сметка на структурите в двете общини поради неуспеха на втория тур. По отношение на дунавската ни столица водачът на ГЕРБ изясни, че „ в последния миг сменихме претендента за кмет, тъй като този, който искахме, няма уседналост”, а по-късно локалните деятели на ГЕРБ работели против Диана Иванова.
Първи планирани данни: Фандъкова изрично побеждава Манолова Управляващите губят в Русе, Плевен и Благоевград
В Благоевград пък структурата застанала зад Атанас Камбитов и щяла да се разцепи при друго решение от това той да е претендент за кмет. Борисов изреди няколко абсурда, свързани с района – къщата за посетители на някогашния зам.-министър Александър Манолев и появилият се запис по какъв начин Камбитов играе хоро с банкнота на челото: „ Събрах ги Камбитов, Икономов (Георги Икономов, някогашен към този момент кмет на Банско, изгубил на първи тур) и Котев (Кирил Котев, кмет на Сандански) и им споделих „ Ще загубите”, те споделиха „ Не, ще спечелим” – дадох им този шанс”.

Борисов означи и че освен вътрешните проблеми, само че и мощните мажоритарни претенденти са съумели да надделеят над ГЕРБ на някои места – да вземем за пример, в Плевен. „ Мисля, че се върнахме към нормалността в един избирателен развой – не е обикновено една партия да завоюва всички регионални градове. По-шарените общински препоръки дават опция да споделим отговорността”, означи Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР