Хората да си получават заплатите и паралелно с това правете

...
Хората да си получават заплатите и паралелно с това правете
Коментари Харесай

Борисов към Ананиев: Реформирайте, направете така, че в болницата във Враца да си получат заплатите!

Хората да си получават заплатите и редом с това правете промените. Не може да се крадат и да се източват лечебните заведения. Не може с над 450 млн. сме нараснали клиничните пътеки тази година, близо 5 милиарда да отидат за опазване на здравето и сестри и санитари да ми се споделя, че не са получавали заплати.
Това сподели министър председателят Бойко Борисов на здравният министър Кирил Ананиев преди съвещанието на Министерски съвет по отношение на недоволството на лекарите от болничното заведение във Враца, които целиха с яйца зам.-здравният министър Жени Начева, съобщи Канал 3.

Държавата в никакъв случай в историята си не е отделяла такива пари за опазването на здравето. И те да са недоволни... тази година на НЗОК какъв брой увеличихме пътеките, попита Борисов.

От своя страна здравният министър Кирил Ананиев изясни, че общото нарастване на бюджета на НЗОК е с 407 млн. повече от предходната година, само че добави, че две лечебни заведения систематично са водени към банкрут повече от 13 години

Борисов разпореди да бъдат нормализирани лечебните заведения. „ Грехота е при толкоз пари да има недоволни. Стабилизирайте ги, успокойте хората ", акцентира Борисов.

Ананиев сподели, че парите си ги получавали, само че имат запори. „ Вдигаме запорите единствено и единствено да действат и отново са недоволни ", добави Ананиев.

„ И на теб от февруари да ти спрем заплатата и ти ще си неудовлетворен, оправете този проблем ", разпореди още Борисов.

Той съобщи още, че виновността е в тези, които са ги довели лечебните заведения до тук и че има арестувани, упрекнати, в това число представители от ГЕРБ. „ Ще си получат заслуженото. Да не се получава повече това, това са ни два регионални града ", сподели още Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР