Хората да не се изкушават от примамливи оферти на амбулантни

...
Хората да не се изкушават от примамливи оферти на амбулантни
Коментари Харесай

КЗП: Потребителите да избягват временните търговци при пазаруването за Великден

Хората да не се изкушават от примамливи предложения на амбулантни и краткотрайни търговци по Великденските празници, а да избират търговски обекти. Това предложи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в предаването „ Седмицата ” на Кирил Вълчев по „ Дарик ” радио. Той уточни, че задачата на контролните органи е да бъде лимитирано до най-малко нерегламентираното предложение на хранителни артикули и на артикули, които могат да застрашат здравето и акцентира, че в последните години такива случаи все по-рядко се срещат.

„ Все отново, такива опасности съществуват и ние сме длъжни да предупредим, наред с това, че на първо време сме длъжни да си свършим работата и да не го позволяваме ”, сподели още ръководителят на КЗП. Маргаритов удостовери, че КЗП и Българска държавна организация по сигурност на храните правят превантивни инспекции на най-често пазаруваните хранителни артикули за Великден – козунаци, яйца, агнешко месо. „ Ние следим за правилното оповестяване на произхода и на цената. Колегите от БАБХ взимат и проби, които могат да бъдат тествани, с цел да се откри качеството на продукта и дали той е в периода на валидност ”, изясни той.

Относно Великденските понижения Маргаритов подчертава върху риска от подправени отстъпки. „ В онлайн търговията сме правили такива опити – следим динамичността на цената и откриваме, че от време на време търговецът два-три дни преди началото на промоционалната акция подвига цената и след няколко дни я смъква на равнището, на която е била преди, като твърди, че е направил 30% понижение ”, даде образец той. И показа усещания, че потребителите все по-малко се „ хващат ” на сходни трикове, защото наблюдават динамичността на цените в Интернет и съпоставят.

В студиото на „ Дарик ” ръководителят на КЗП разяснява и туристическите пътувания по отношение на идните празници. „ Резервациите в последния миг – те са много рискови. Защото отвред ще стартират да ни заливат така наречен „ топ предложения ”. „ Топ ” на какво не е ясно – по отношение на офертите на същия търговец, на различен търговец и така нататък Оставям встрани въпросът за думата „ топ ” и нейното значение на български или на някакъв различен език ”, уточни Маргаритов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР