Хората да не се изкушават от примамливи оферти на амбулантни

...
Хората да не се изкушават от примамливи оферти на амбулантни
Коментари Харесай

Потребителите да избягват временните търговци при пазаруването за Великден

Хората да не се изкушават от примамливи предложения на амбулантни и краткотрайни търговци по Великденските празници, а да избират търговски обекти. Това предложи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в предаването "Седмицата " по Дарик радио.

Той уточни, че задачата на контролните органи е да бъде лимитирано до най-малко нерегламентираното предложение на хранителни артикули и на артикули, които могат да застрашат здравето и акцентира, че в последните години такива случаи все по-рядко се срещат.

"Все отново, такива опасности съществуват и ние сме длъжни да предупредим, наред с това, че на първо време сме длъжни да си свършим работата и да не го позволяваме ", сподели още ръководителят на КЗП. Маргаритов удостовери, че комисията и Българска държавна организация по сигурност на храните (БАБХ) правят превантивни инспекции на най-често пазаруваните хранителни артикули за Великден - козунаци, яйца, агнешко месо.

"Ние следим за правилното оповестяване на произхода и на цената. Колегите от БАБХ взимат и проби, които могат да бъдат тествани, с цел да се откри качеството на продукта и дали той е в периода на валидност ", изясни той.

Относно Великденските понижения Маргаритов подчертава върху риска от подправени отстъпки. "В онлайн търговията сме правили такива опити - следим динамичността на цената и откриваме, че от време на време търговецът два-три дни преди началото на промоционалната акция подвига цената и след няколко дни я смъква на равнището, на която е била преди, като твърди, че е направил 30% понижение ", даде образец той. И показа усещания, че потребителите все по-малко се "хващат " на сходни трикове.

Председателят на КЗП разяснява и туристическите пътувания по отношение на идните празници. "Резервациите в последния миг са много рискови. Защото отвред ще стартират да ни заливат така наречен "топ предложения ", уточни Маргаритов. Той предложи потребителите да запазят самообладание и да не се доверяват единствено на гръмките анонси.

При проблеми туристите могат да разчитат на съдействието на Комисията, която реагира на всеки сигнал, като се изключи че прави инспекции по свои планувани акции. Но, с цел да не се стига до неприятни моменти, при избора на отмора е добре потребителите да се уверят, че отсреща стои действителен търговец и че той може да им предложи условия, каквито чакат да получат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР