Хората често се шегуват, че мислят най-добре, когато се разхождат,

...
Хората често се шегуват, че мислят най-добре, когато се разхождат,
Коментари Харесай

Ходенето пеша помага на творческото мислене

Хората постоянно се майтапят, че мислят най-добре, когато се разхождат, само че зад това се крие действително научно пояснение, написа obekti.bg, базирайки се на Live Science.
Екипът на доктор Мерилин Опецо от университета в Санта Клара, Калифорния ни поучава следното - в случай че желаеме да ни споходи някоя новаторска концепция, най-добре е да излезем на разходка в парка.

И това е забавно: Болките в гърба се побеждават с придвижване - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Учените провели серия от опити, в които доброволци били подложени на проби за креативност. При едни от тях те взели участие в асоциативни игри до момента в който се разхождат, а в други - в седнало състояние пред бюрото. Най-добри резултати постигнали доброволците в придвижване, без значение дали това е било на открито или в закрити пространства. Дори в случай че участниците били придвижвани в инвалидни колички на закрито, те реализирали по-добри креативен резултати от хората, настанени зад бюрата.

Ползите от разходките били видни в изобретателно отношение даже и откакто доброволците сядали зад бюрата. Поради тази причина доктор Опецо поучава чиновниците, на които им следва съвещание, обвързвано с изобретателни решения, да се поразходят преди него.

Авторите на опита разясняват, че нямат пояснение за какво ходенето се отразява по позитивен метод на креативното мислене. Засега не е ясно дали има и други форми на нискоинтензивна физическа интензивност, като плетенето, да вземем за пример, които да имат същия резултат върху човешкия мозък.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР