Хората често се чувстват неудобно да питат какви са заплатите

...
Хората често се чувстват неудобно да питат какви са заплатите
Коментари Харесай

Какви заплати получават Тръмп, Меркел, Путин и други световни лидери

Хората постоянно се усещат неловко да питат какви са заплатите на познатите и даже околните им. При възнагражденията на президенти и министър председатели обаче нещата стоят по различен метод - те са известни на всички и по този начин би трябвало да бъде. Ето по какъв брой взимат международните водачи.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати. По принцип американският президент би трябвало да получава 400 000 $ годишно. В началото на мандата си обаче Тръмп съобщи, че ще подарява заплатата си за щедрост и ще се задоволи единствено с по 1 $ на година. Към момента той в действителност съблюдава обещанието си - тези 400 000 $ отидоха за разнообразни дела и сфери. Но дано въпреки всичко напомним, че Тръмп разполага с 3 милиарда $ в сметките си от предходните си бизнеси, тъй че несъмнено може да си разреши да работи без заплащане.

Петро Порошенко, президент на Украйна. Неговата заплата е 12 220 $ на година. По данни на Forbes Порошенко е шестият най-богат човек в Украйна със положение от 1,3 милиарда $.



Си Дзинпин, президент на Китай. Годишното му заплащане възлиза на 20 500 $. То е такова от 2015 година насам, когато бе увеличено с 62% едновременно.

Владимир Путин, президент на Русия. Заплатата му на година е към 151 000 $. Като цяло, за благосъстоянието на Путин се знае доста малко, а и на формалните данни от съветските управляващи не може да се има вяра изключително. Някои тайни теории обаче настояват, че той може и да е най-богатият човек в света.



Тереза Мей, министър председател на Англия. Възнаграждението ѝ е близо 200 000 $ на година. Британският министър председател е известна с любовта си към обувките и евентуално заделя обилни суми, с цел да попълня сбирката си.

Еманюел Макрон, президент на Франция. Неговата годишна заплата е 211 500 $. Преди да влезе в политиката, Макрон бе банков гуру и евентуално е получавал даже повече.



Ангела Меркел, канцлер на Германия. Годишното ѝ заплащане 263 000 $. Меркел отхвърля да живее в предоставено от страната жилище и продължава да населява апартамент в елементарна постройка в центъра на Берлин.

Ли Сиен Лонг, министър председател на Сингапур. Заплатата на този водач сигурно е най-високата - той получава по 2,2 млн. $ на година. И то след понижение от 53%, до което се стигна след националното неодобрение.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР