Хората чакат държавата да свърши всичко. Как тя да вдигне

...
Хората чакат държавата да свърши всичко. Как тя да вдигне
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Хората чакат държавата да свърши всичко

" Хората чакат страната да свърши всичко. Как тя да вдигне заплатите в частния бранш, където би трябвало служащите да поставят оптимални старания. Не може един българин в Германия да работи като немец. Ние единствено мрънкаме и чакаме някой различен да ни помогне. Трябва да се научим да работим повече, а не да чакаме на обществената ясла. " Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в изявление за Нова телевизия и добави, че парите за трансплантации отивали при здравите хора, които лъжат обществената система. 
Каракачанов сподели още, че страната би трябвало да влезе в ролята на регулатор, когато има проблем с работната ръка и уточни значимостта на казуса със застаряването на популацията.
Красимир Каракачанов акцентира, че е належащо да се работи за включването в трудовия развой на трайно безработните у нас.
" Когато приказваме за приходите на хората, едно е ясно – ние имаме едно обвързване към жителите и би трябвало да го осъществим – то е към пенсионерите. За да сме обективни би трябвало преизчисляването на пенсии след 2010 година да бъде съгласно осигурителния приход към 2009 година Държавата би трябвало да си влезе в ролята. Тези хубави, извънредно неолиберални приказки за пазарната стопанска система като механизъм са доста красиви, само че виждаме, че в България и много други европейски страни не работят добре. Когато има проблем с работната ръка, първо мислиш какво се случва с капацитета, който имаш вътре. Не можеш да спреш един български жители, който тук взима 2000-3000 лева, да отиде в Германия или Франция, където ще взима 2000-3000 евро. Не можеш да го спреш, само че можеш да помислиш тези 400 хиляди, които се водят трайно безработни, да бъдат вкарани в трудовия развой ".
Връщането на казармата
Каракачанов съобщи, че поддържа концепцията да се върне наборната военна работа. „ Армията е институция, която дава освен умения на младежите да пазят страната си, което е тяхно обвързване по Конституция. За страдание виждам, че някои начинания на Вътрешна македонска революционна организация или Патриотите се избутват встрани - и програмата за интеграция на ромите, и закона за доброволната военна работа ”, изясни министърът на защитата.
" Ще ги създадем мъже, тъй като 25 години ни заливат със съзнанието, че на първо място би трябвало да бъдем някакви европейци, някакви джендъризми. Всяка нация има своята ценностна система, ние като нация изоставихме нашата. " Той добави, че искащите да преминат през казарма " ще се научат да пазят страната си, което е най-висшата чест за всеки българин. ", изясни още военният министър.
Шпионския скандал
Нашите контраразузнавателни структури си правят работата и информация се събира и се проучва за всеки един опит на непознати фактори, без значение дали това са страни или други субекти, които се пробват по някакъв метод да се бъркат във вътрешната политика. Подобни случаи и опити има. ", съобщи Каракачанов. По думите му България се стреми към положителни и другарски връзки с Русия.
„ Прокуратурата изнесе своите претекстове и аз съм податлив да ги уважа, до момента в който тя се произнесе дефинитивно по въпроса. Темата обаче е доста по-сериозна във връзка с опитите на разнообразни външни фактори да въздействат върху политическата конюнктура в България. Тук не е въпроса единствено дали обичайно това се чака да се прави от Русия, която заради напрежение в Черно море, рецесията в Украйна, Крим и така нататък е много дейна в целия Балкански район и у нас. Отношенията, които се зародиха сред Русия и Турция също допускат сходни подозрения. Прокуратурата си има своите претекстове, с цел да предприеме сходни дейности ”, сподели той.
Той посочи, че има и други страни, които правят шпионска активност у нас. „ Има страни, които се водят наши съдружници, които много интензивно работят в сходна посока, а има и страни, които даже чакат нашата поддръжка за Европейски Съюз и НАТО, които също се пробват да правят сходна активност ”, добави Каракачанов.
Спирането на ефира на БНР
По мотив на абсурда със прекъсването на ефира на Програма „ Хоризонт ” на БНР вицепремиерът съобщи: „ Прокуратурата е установила, че не е имало механически аргументи БНР да бъде спрян сигналът. Би следвало да се замислим по другия въпрос – в случай че някой желае да показва своето отношение по една или друга тематика, за какво би трябвало да бъде за сметка на слушателите на БНР. Общественият интерес изисква сходни институции като БНР и Българска национална телевизия по никакъв метод да не се замесват в политически игри или върху тях да се упражнява напън. Ако някой обаче е оказвал напън, дано тези, на който той е оказван, да кажат дали това са представители на властта, дали са някакви други структури или нещо друго ”.
Местните избори
" На изборите в София и в която и да е община в България не участваме, с цел да подкрепяме един или различен, в това число някой от нашите сътрудници. Там, където сме решили и сме се договорили с нашите съдружни сътрудници – НФСБ или ГЕРБ, ние сме създали съответната форма на съдружно взаимоотношение ”, уточни Каракачанов и добави, че " във връзка с кандидатурата на господин Сидеров за кмет на София, мога единствено да му пожелая триумф. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР