Хората (б.р в Буча) са били застрелвани на улицата, в

...
Хората (б.р в Буча) са били застрелвани на улицата, в
Коментари Харесай

Зеленски: Русия трябва да бъде изправена пред международен трибунал

Хората (б.р в Буча) са били застрелвани на улицата, в домовете си, хвърляни в кладенци и смазвани от танкове посред пътя единствено за наслаждение на съветските бойци. Това съобщи във видеоконферетна връзка пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации украинският президент Зеленски.

Поводът за изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации са убийствата на цивилни жители в Буча.

Според Зеленски няма нито едно закононарушение в Буча, което те (б.р. съветските войски) да не са направили.

Той добави, че дейностите на руснаците доста наподобяват на тези на терористичната формация " Ислямска страна " и че пропагандата на президента Путин се стреми да изнася личната си ненавист в други страни отвън Украйна.

“Къде е сигурността, която Съветът за сигурност би трябвало да обезпечи? Къде е мирът? Къде са тези гаранции, които Организация на обединените нации би трябвало да подсигурява? “, пита Зеленски.

Той споделя, че светът занапред би трябвало да види какви спомагателни военни закононарушения може да са направили съветските военни в други елементи на Украйна, с изключение на хипотетичните убийства в Буча, предава bTV.

" Географията може да е друга, само че жестокостта е една и съща, закононарушенията са едни и същи и отговорността би трябвало да е неизбежна ", добави украинския президент.

Зеленски упорства Русия да понесе отговорност, като декларира, че тя би трябвало да бъде изправена пред интернационален арбитражен съд, сходен на този в Нюрнберг след Втората международна война.

Масовото ликвидиране в Буча е единствено един от многото образци за това, което Русия прави през последните 41 дни, добави той.

Зеленски прикани Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да изключи Русия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР