Хорът на пловдивските момчета Стефка Благоева от десетилетия има своята

...
Хорът на пловдивските момчета Стефка Благоева от десетилетия има своята
Коментари Харесай

Билет за влак с бонус концерт в Пловдив

Хорът на пловдивските момчета " Стефка Благоева " от десетилетия има своята европейска популярност и е пял под дърво и камък. Днес изненада пасажери и посрещачи на Централна гара - Пловдив. Малко преди 11:30 часа, когато прозвучаха първите гласове, двайсетината момчета влязоха в чакалнята, разпръснаха се на групички и седнаха измежду пасажерите.

После първо две деца от единия ъгъл, три-четири от другия, останалите от пейките до сюрпризирани баби и дядовци, хористите се събраха и изпяха ария, чийто текст има своето значение тъкмо в тая среда- " Светът има потребност от нашата ария ".
Концертът- изненада е част от плана " Хоровете на Пловдив " и от програмата на Европейска столица на културата 2019. Досега сходен музикален подарък на инцидентните пасажери, посрещачи и изпращачи на Централна гара сервираха на 2 март Камерен хор " Иван Спасов ", а на 13 март на автогара " Родопи ", която е в съседство, пространството огласи с песни мъжкият хор " Стефка Благоева ".

Под звука на оповестяването на следващия трен и тракането на релсите, предстоят още два концерта - изненада. Те ще бъдат на Камерна вокална групировка " Кантикус де Орис " и на хор " Детска китка ". Точните дати остават изненада, а намесата на музиката в сивото всекидневие все ще зарадва хората, които улучат инцидентно момента и след това ще си спомнят за него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР