Хорът на Държавната опера в Бургас ще поздрави с живо

...
Хорът на Държавната опера в Бургас ще поздрави с живо
Коментари Харесай

Операта в Бургас с поздрав към медиците

Хорът на Държавната опера в Бургас ще поздрави с живо осъществяване медиците в града на 6 декември, когато е празникът на града, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изпълнителите от Бургаската опера ще пеят на площада пред Комплексния онкологичен център от 14.00 часа. Ще бъдат изпълнени хорови партии от "Трубадур ", "Аида ", "Травиата " от Джузепе Верди, "Кармина Бурана " от Карл Орф и други

Целта е празничното въодушевление да стигне до всички медици в края на една година, изпълнена с доста терзания. Музикалният привет в действителност ще бъде адресиран до всички бургаски медици от първата линия на битката със болестта, както и до всички пациенти из лечебните заведения в града. Те също ще могат да чуят осъществяването, само че в интернет, споделиха от операта.

Събитието ще се излъчва онлайн в електронните осведомителни канали на Община Бургас. От пресцентъра на локалната община споделиха, че това не е първият хубав жест на Бургаската опера. През пролетта на тази година, когато най-големият проблем е бил обезпечаването на защитни средства, чиновници на операта са ушили стотици защитни маски от платове, с които разполагала операта. За тази самодейност екипът на Бургаската опера е бил почетен с премия от Националното съдружие на общините в категорията "Протегната ръка ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР