Хорър и фентъзи литературата не е по вкуса на всички

...
Хорър и фентъзи литературата не е по вкуса на всички
Коментари Харесай

Вечната колекция от хорър и фентъзи книги

Хорър и фентъзи литературата не е по усета на всички читатели, само че несъмнено тези жанрове имат цели легиони от запленени почитатели по цялото земно кълбо. Макар и от време на време подтискащо страшни, хорър книгите съумяват да ни запленят и да ни принудят да отваряме с неспокойствие всяка последваща страница. В тази публикация ще ви представим някои от най-хубавите хорър и фентъзи книги, които можете да закупите в този миг и да се насладите на вледеняващите им от смут сюжети.
 
“То ” от Стивън Кинг
Стивън Кинг е неслучайно именуван Краля на хоръра, а доста от почитателите му ще признаят, че епичният разказ в две елементи “То ” е неговата най-изкусна работа на всички времена. Действието се развива в дребното американско градче Дери, където злият смешник Пениуайз се завръща на избран стадий от време, с цел да убива. Разбира се, Пениуайз не е просто смешник, а създание от различен свят, притежаващо ужасяващи свръхестествени качества. Запознайте се с децата от “Клуба на загубеняците ”, които дават клетва, че ще спрат Пениуайз един път и вечно
“Дракула ” от Брам Стокър
“Дракула ” от изящното перо на Брам Стокър е вампирската класика на всички времена. Този готически хорър разказ излиза от щемпел през 1897 година, само че и до през днешния ден е считан за един от върховете в жанра. Сюжетът споделя за Граф Дракула и за неговия опит да напусне Трансилвания и да се засели в Лондон в търсене на свежа кръв. Срещу него обаче се изправя професор Ейбрахам Ван Хелзинг и група от хора, които ще създадат всичко по силите си, с цел да спрат злото.
 
“Франкенщайн ” от Мери Шели
Насочваме се към още една безсмъртна класика на готическия хорър, този път основана от брилянтния разум на Мери Шели. “Франкенщайн ” споделя за едноименния академик, който основава живот от нищото, само че скоро по-късно е ужасяващ от своето лично създание. Още в предишното книгата е постоянно определяна като един от първите опити за основаване на научна фантастика. Романът съставлява и едно отлично увещание на индивида, за какво не е по никакъв начин добре да си играем на Господ.
 
“Сияние ” от Стивън Кинг
Отново се връщаме към Стивън Кинг и различен от огромните му шедьоври, трансформирали се и в игрален филм под режисурата на великия Стенли Кубрик. “Сияние ” ни води към проблематичния разум на Джак Торънс - публицист и възстановяващ се пияч, който приема задачата да бъде надзирател на хотел по време на зимата. Той води и фамилията със себе си, мислейки, че уединението ще му помогне още веднъж да открие своето ентусиазъм. Джак обаче не знае, че го чака един същински призрачен сън.
 
“Сянка оттатък времето ” от Х. Ф. Лъвкрафт
Хауърф Лъвкрафт е считан за един от основоположниците на хорър жанра и ентусиазъм за самия Стивън Кинг. В сборника “Сянка оттатък времето ” читателят може да открие разкази и новели на Х. Ф. Лъвкрафт, които сигурно ще ви пренесат в светове на безпаметен и вцепеняващ смут. Тук е поместена част от работата на Лъвкрафт от “Зовът на Ктхулу ” и “Планините на безумието ”, показани с нов превод на български език.
 
“Вампирът Лестат ” от Ан Райс
Отново посягаме към вампирската тема, тъй като тук ни чака “Вампирът Лестат ” - друга част от така наречен “Вампирски летописи ” на Ан Райс. Безсмъртният Лестат е идващият популярен върколак след Граф Дракула, също не криещ желанието си да разбере повече за своя генезис и вампирската раса като цяло. По пътя си той лишава живота на хиляди почтени хора, воден от неутолимото си предпочитание за кръв. Ще откри ли в последна сметка себе си Лестат в този свят? Вълнуващото перо на Ан Райс още веднъж ни кара да потънем в сюжетната линия, търсейки дружно с Лестат истината за самия него.
 
“Отвъдни очи ” от Дийн Кунц
Подобно на Стивън Кинг, Дийн Кунц е един от актуалните майстори на хорър жанра. В романа “Отвъдни очи ” Кунц ни среща с младежа Слим Маккензи, който обаче се разграничава радикално от връстниците си. Слим има “отвъдни очи ”, позволяващи му да виждат всички ужасяващи чудовища, криещи се измежду хората. С времето той ще разбере тежката истина, а точно - че човечеството към този момент е в ролята на плячка, а не господстващ тип на планетата. Но какво може да стори Слим, с цел да помогне?
 
“Z-та международна война ” от Макс Брукс
  Всичко за човечеството се трансформира радикално сега, в който мъртвите се съживяват, а цели хорди от зомбита стартират да господстват над планетата. Всичко стартира със слуховете за нова пандемия, идваща от Китай, само че напълно скоро всички ще осъзнаят, че светът повече в никакъв случай няма да е същият. Книгата на Макс Брукс се трансформира в безспорен бестселър, трансформирала се даже в холивудски филм с Брад Пит в основната роля.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР