Хора, занимаващи се с писателска дейност, които гонят крайни срокове,

...
Хора, занимаващи се с писателска дейност, които гонят крайни срокове,
Коментари Харесай

В това кафене влизате, за да пишете и не излизате, докато не приключите

Хора, занимаващи се с писателска активност, които гонят крайни периоди, посещават намиращото се в Токио кафене "Manuscript Writing Cafe " с цялостното схващане, че не могат да си тръгнат, до момента в който не довършат работата си.

Там те също по този начин биват подложени на надзор, тъй че да се концентрират и да приключат заданията си.

Чистото и добре осветено заведение в западната част на Токио разполага с 10 места, резервирани за писатели, редактори, основатели на манга и всеки, който си има работа с писането на текстове и крайни периоди. Кафето и чаят са в неограничени количества и са на самообслужване, а всяко място е оборудвано с високоскоростен безжичен интернет и докинг портове.

Клиентите влизат, записват имената си, задачите, които гонят и времето, за което възнамеряват да приключат. Те също по този начин може да помолят за инспекции за напредъка им, до момента в който работят, които включват "леко " питане дали са завършили, до момента в който си заплащат и "нормална " инспекция на всеки час.

Тези, които избират "строгите " инспекции, усещат безмълвното напрежение под формата на чиновници на кафенето, които постоянно стоят зад тила им.

Japan is about to publish a truckload of papers???? #ManuscriptWritingCafehttps://t.co/DElLyw2Kal
— Dr Pei F Lai (1stGenPhD) (@DrPeiFLaiPhD) April 26, 2022

Собственикът Такуя Кауай, който също е публицист, споделя пред Ройтерс, че се надява строгите правила да оказват помощ на хората да се концентрират.

"Кафето набра известност в обществените медии, а хората споделят, че разпоредбите са строги или че чувството е, че някой ти диша във врата, " споделя Кауай, показвайки дъска с имената на клиентите, които са приключили заданието си и са си тръгнали.

"Вместо обаче да ги проследявам, аз съм тук, с цел да ги поддържам. В резултат на това те приключват за три часа задания, за които са считали, че ще им лишават ден или пък за час такива, които са очаквали да приключат за три часа. "

Кафето таксува клиентите си по 130 йени (1.01 долара) за първите 30 минути и по-късно по 300 йени (2.34 долара) на всеки идващ час. Въпреки че тези, които са оставали след формалното привършване на работното време не са доста, всичките те в последна сметка са успявали да си свършат работата.

37-годиишната Емико Сасаки, която се изявява като блогър, споделя, че се е насладила на опцията да се освободи от досадни обществени медии и телефонни диалози.

"Хубаво е човек да може да се концентрира върху писането, " споделя тя, успявайки да извърши задачата си да напише три публикации за своя блог за три часа.

Кафенето, което в началото било място за лайвстрийминг, е наранено тежко от пандемията от ковид, само че в този момент Кауай има вяра на фона на увеличаващата се известност на новия му формат.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР