Хора с увреждания в Пловдив чакат на дълги опашки в

...
Хора с увреждания в Пловдив чакат на дълги опашки в
Коментари Харесай

Хора с увреждания в Пловдив чакат на дълги опашки за безплатни винетки

Хора с увреждания в Пловдив чакат на дълги опашки в студа, с цел да подадат молби за полагащите им се безвъзмездни винетки. За това алармираха фенове на Българска национална телевизия, които настояват, че дълги опашки има пред всички обществени служби в града.

Повече от Николай Райшинов

Пловдив

Директорът на Дирекция обществено подкрепяне в Пловдив Надя Танева съобщи пред Българска национална телевизия, че опашките се дължат на многото правоимащи в града. Почти 12 000 лица имат тази безвъзмездна винетка. От началото на годината досега са признати малко над 5 000 заявки, което е приблизително от към 500 заявки дневно.



Танева съобщи, че Дирекцията не работи единствено с тези заявки и приканва всички жители за самообладание.

Струпването е предстоящо и е основана организация да се чака по-малко, само че на този стадий е невероятно без да има опашки.

Директорът съобщи още, че в някои от регионите няма обособени приемни, само че такава е опцията сега.

За регион Централен със съдействието на кметството е направена количествена сметка за реновиране на постройката и отделяне на приемна. Надеждите са, че до края на годината ще бъде обезпечена приемна.

Надя Танева посочи, че не е нужно всички хора да се струпват през януари за винетки. Краят на януари не е крайният период за подаване на заявки за винетен стикер - електронната винетка. На тези, на които не им следва пътешестване, може да изчакат. Електронната винетка ще е подготвена в 7-дневен период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР