Хора с увреждания от цялата страна се събират в Перник,

...
Хора с увреждания от цялата страна се събират в Перник,
Коментари Харесай

Фестивал на хората с увреждания ще се проведе в Перник

Хора с увреждания от цялата страна се събират в Перник, където ще се организира 12-ия републикански многожанров фестивал на хората с увреждания.

Днес и на следващия ден на открита сцена своите умения и гений ще показват хора с увреждания от всички краища на страната. Изпълнителите са на друга възраст. Най-малка измежду тях е 5-годишната Ана от Перник, която ще пее национални песни. Фестивалът е с интернационално присъединяване и тази година се чакат посетители от Македония,

Сърбия и Румъния. Сред акцентите на проявата е алеята на занаятите. Гостите ще видят наживо по какъв начин се вършат качамак, палачинки и бухти и по какъв начин се създават глинени съдове. Ще бъде направена проява на тъкане на черги и ушиване на национална носия.

Проявата е с конкурсен темперамент. Участниците ще бъдат оценени от жури с ръководител естрадната певица Мими Иванова. Фестивалът се организира под патронажа на кмета на Перник Вяра Церовска с финансовата поддръжка на общината и Съюза на инвалидите в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР