Хора с различни двигателни проблеми намират свой втори дом в

...
Хора с различни двигателни проблеми намират свой втори дом в
Коментари Харесай

Купете кошница за Бъдни вечер - изработена от сърце!

Хора с разнообразни двигателни проблеми намират собствен втори дом в Центъра за обществена рехабилитация и интеграция на хора с увреждания към Сдружение " Социален център Бургас ".
Там има работилница, където се създават сувенири. Запазена марка на центъра е работата със остарели вестници.
Actualno.com се свърза с Марионела Стоянова шеф на Център за обществена рехабилитация и интеграция на хора с увреждания: “
Потребителите на обществената услуга са на възраст над 18 години, множеството от тях са със затруднено напредване в резултат на детска целебрална парализа. Те обитават почасово в центъра, като през това време употребяват експертите от които имат нужда. Обикновено тава са съвещания с психолог, логопед, съвсем всички вземат участие в занятията на трудотерапевта, тъй като се оказва, че дейностите в тези ателиета са доста подобаващи за насърчаване на въображението. Сега се вършат коледни картички, украси, сувенири за идните празници. За центъра е присъща работата със остарели вестници от които се създават панерчета. Те са цялостни с всичко належащо за масата на Бъдни вечер, като орехи, чесън, сушени плодове, ябълка и късметчета. Всеки, който желае може да отнесе в дома си панерче. Каним хората да дойдат, да се срещнат с нашите консуматори и да видят техните творби “.

За първи път тази година там ще се проведат Дни на отворени порти на 11 и 12 декември от 10 до 17.30 часа.
„ Заповядайте да споделим упованието за Рождество, да изберете подарък за себе си или собствен другар, направен при нас, да изпием дружно чаша благоуханен чай или кафе! “ прибавя шефът на центъра.

Събраните от продажбите средства се употребяват за образуване на събития от друг темперамент, тържества, закупуване на консумативи и други. Посетителите на общественото заведение не получават пари за трудовата си активност. Там идват 28 души с които има подписани контракти за посещаване, а в изработването на сувенирите са взели участие 15 от тях. Предстоящото събитие е под наслов „ Да поканим Коледа в сърцата “. Всеки, който желае да показа празниците, може да посети Център за обществена рехабилитация, който се намира на улица „ Апостол Карамитев “ №12 в Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР