Хора с хронични заболявания, както и по-възрастните следва засега да

...
Хора с хронични заболявания, както и по-възрастните следва засега да
Коментари Харесай

Хората с хронични проблеми засега да не пътешестват

Хора с хронични болести, както и по-възрастните следва към този момент да се въздържат от пътувания, с цел да понижат риска от заразяване с ковид. Това съобщи проф. Владимир Чуланов - експерт по заразни заболявания към съветското министерство на опазването на здравето.

Граждани с хронични заболявания като диабет, хипертония, исхемична болест на сърцето, хора с наднормено тегло и по-възрастни би трябвало да заобикалят да пътешестват. Това е обвързвано с високия риск от затруднения и тежко протичане на заболяването при вероятно заразяване.

В доста райони заболеваемостта остава висока и продължава да нараства. Затова за ковид не съществува разбиране като „ курортен сезон ", а местата, където се събират доста хора, както и по-рано основават удобни условия за неговото разпространяване. Експертът поучава такива места да се заобикалят.

Хората, които са решили да прекарат отпуска си на курорт, би трябвало да изберат места, на които не се плануват визити с всеобщо скупчване на хора - разходки, походи, отмора в паркове. При посещаване на публични места безусловно би трябвало да се поставя маска и да се съблюдават разпоредбите за хигиена - постоянно миене на ръце, потребление на антисептик и съблюдаване на отдалеченост

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР