Хора, пътуващи от гара Поповица и жп спирка Садово, стоят

...
Хора, пътуващи от гара Поповица и жп спирка Садово, стоят
Коментари Харесай

Хора, пътуващи от гара Поповица и жп спирка Садово, стоят на студено навън вместо да влязат на топло в гарите

Хора, пътуващи от гара Поповица и жп спирка Садово, стоят на студено на открито вместо да влязат на топло в гарите. Причината е, че двете гари стоят заключени, макар че са ремонтирани с европейски средства.

Тази заран чакалнята на гарата в Садово беше отворена, само че в нея беше студено.

" Всяка зима имаме сигнали, че гарите на територията на общината са затворени, а пасажерите, пътуващи в едната или другата посока, нямат опция да влязат на топло. Трите гари имат по дежурен човек, който се грижи за чистотата, само че това е единствено за 18 часа, когато има влакове ", уточни Димитър Здравков, кмет на община Садово.

" Единствената опция да се стигне до по-голям град - Пловдив, Асеновград или Първомай, е единствено с железопътния превоз ", акцентира той.

" Не единствено тоалетните, само че и асансьорите са заключени. Ако желае възрастен човек да мина от другия край, няма по какъв начин да стане ", сподели още кметът на Садово.

Според него казусът със заключването съществува, откогато плановете за поправяне са били приключени.

" С тоалетните няма по какъв начин да е по различен метод, тъй като в случай че се отключат, ще приключат за една седмица. При минус 8 градуса хората стоят в колите и чакат влака, с цел да качат своите деца ", добави Здравков.

След питане от bTV от НКЖИ дадоха отговор, че  не е допустимо постройките да са непрекъснато отворени, защото има  опасност да станат жертва на хулигански и вандалски дейности.

От НКЖИ прецизират, че двете здания са ремонтирани с европейски средства. Заради кражба на кабели сега електронните табла в чакалните и на пероните не работят. Предстои замяна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР