Хора от цялата страна се включиха в дарителската кампания за

...
Хора от цялата страна се включиха в дарителската кампания за
Коментари Харесай

Хора от цялата страна помагат на семейството на 9-годишния Стефан, който почина мистериозно

 Хора от цялата страна се включиха в дарителската акция за братята и сестрите на 9-годишния Стефан от село Кардам, който мистериозно умря на 27 октомври. В кметството в селото непрестанно идват пратки с облекла и артикули и пощенски записи с парични средства от разнообразни краища на страната, сподели секретарят на кметството Маргарита Радушева. Междувременно многодетното семейство има краткотраен дом, възложен им от тяхна съседка.

Жената сега гледа внучката си във Варна и е предоставила къщата си за майката Росица и петте й деца, сподели Маргарита Радушева. В новия дом има всички нужни условия за децата, в това число вътрешна баня и тоалетна – нещо, което липсва в дома на бабата и дядото, където фамилията непрекъснато живее. От локалната земеделска кооперация са предложили работа на майката.

Росица и децата й са обезпечени с всичко належащо за цялата зима, съобщи Вили Димитрова, основател на дарителската акция. Семейството има кашони с пакетирани хранителни артикули, спонсори пък са обезпечили дървата за отопление. В края на седмицата ще бъдат отворени всички към 30 кутии, сложени в Кардам, Генерал Тошево, Добрич, Балчик и Варна. Заедно с постъпилите средства и от разкритата дарителска сметка, ще се реши защо да бъдат употребявани – дали за продължение на още една-две стаи до къщата на бабата и дядото, или за закупуване на къща за фамилията, пишат от Монитор.

Братята и сестрите на умрялото 9-годишно момченце към този момент са изписани от лечебните заведения във Варна и Добрич и са вкъщи. Петте деца от многодетното семейство вървят на учебно заведение и детска градина. 

Причината за гибелта на дребния Стефан към момента не е ясна. Очакват се резултатите от назначените експертизи. Основната версия, по която  продължава следствието, е отравяне.

Припомняме, че нещастието в фамилията, в което се отглеждали общо 6 деца, на възраст от 4 до 13 години, почнала още в събота, 26 октомври, вечерта. Всички настояват, че са вечеряли едно и също нещо – пържена варена наденица, млечна салата, туршия, шунков колбас, пили са ябълкова газирана напитка. Продуктите са закупени от кварталния магазин в селото, откъдето всички в Кардам пазарят и където по принцип стоките не залежават. От фамилията настояват, че момчето е почнало да повръща още в събота през нощта. В неделя бил извикан екип на ЦСМП – Генерал Тошево, защото положението на още две от децата се влошило. Дежурният доктор сложил по една инжекция на децата, дал директиви и си тръгнал. След 15 минути Стефан станал още по-зле, появили се хрипове и детето издъхнало в ръцете на баба си. Резултатите от аутопсията демонстрират, че не са открити забележими аргументи или увреждания на вътрешните органи на детето, които да са предизвикали гибелта му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР