Хора от цялата страна се събраха за 30-и път на

...
Хора от цялата страна се събраха за 30-и път на
Коментари Харесай

В Белене се проведе национално поклонение пред жертвите на комунистическия режим

Хора от цялата страна се събраха за 30-и път на мястото на някогашния Втори обект в лагера „ Белене " на национално поклонение пред жертвите на комунистическия режим.

Белене

Сред участниците във възпоменанието бяха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, новоизбраният евродепутат Александър Йорданов, Великотърновският митрополит Григорий, някогашни лагерници и техни потомци. Тази година се навършват 70 години от основаването на трудово-възпитателното общежитие в Белене. Днес има план за създаване на мемориален комплекс и основаване на път за поклонение.

Председателят на Народното събрание поддържа концепцията и съобщи, че " Белене " не трябва да бъде оставено на забравата поради паметта на унищожените човешки ориси.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Трудно е да помним тези моменти от историята, мъчно е да се връщаме към тях, само че е съдбовно значимо да не ги забравяме, да не прощаваме и да бдим. Защото единствената противоотрова против жестокостите от предишното е будната памет, излъчена от потомство на потомство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР