Хора от службите за спешна помощ в Берлин се стремят

...
Хора от службите за спешна помощ в Берлин се стремят
Коментари Харесай

Аварийни eкипи се борят на мястото на взрив в гората в Берлин, който предизвика пожар

Хора от службите за незабавна помощ в Берлин се стремят да се приближат до полицейската площадка за неутрализиране на експлозиви в гората Груневалд, откакто няколко гърмежа там провокираха огромен горски пожар, осведоми ДПА, заяви Българска телеграфна агенция. 

Планът е незабавните сили да се приближат до мястото на гърмежите и да продължат да работят в гората, където към момента горят доста дребни пожари, съобщи през днешния ден представителят на пожарната работа Марио Вит. Според прогнозите интервенцията ще продължи с дни.

По информация на полицията в четвъртък в гората е избухнал пожар след няколко гърмежа на площадката за утилизиране с повърхност 80 000 кв. м, където са били складирани към 30 тона военно съоръжение и муниции.

В момента пожарникарите са отделили зона за сигурност от 500 метра към мястото на гърмежа, където пламъците към този момент са потушени. Налице е и обща зона за сигурност от 1000 метра.

Експерт по взривни материали е инспектирал обекта с брониран автомобил и е съумял да извлече значими механически материали.

Междувременно пожарната продължава да се бори с по-малки пожари в зоната за сигурност.

" Има места, до които не можем да стигнем ", сподели Вит, като изясни, че пожарникарите към момента не могат да подхващат дейности, " тъй като към този момент достъп имат единствено бронираните коли ".

Ситуацията на мястото на гърмежа остава нестабилна, сподели представителят.

" Ако в този момент специфичните сили влизат непосредствено в обекта, това не значи, че там няма заплаха ", изясни Вит, като добави, че работата на мястото на взривяването е рискова за живота.

Междувременно районният и междуградският железопътен трафик в района още веднъж се реализира обикновено след тридневното затваряне на околните железопътни трасета, съобщи в неделя представител на немския железопътен оператор „ Дойче Бан “.

Магистрала 115 обаче остава затворена и се чака да бъде отворена още веднъж най-рано на следващия ден сутринта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР