Хора от плевенското село Буковлък твърдят, че са продали гласа

...
Хора от плевенското село Буковлък твърдят, че са продали гласа
Коментари Харесай

Разкриха долна изборна схема в Буковлък, свързана е с много пари

Хора от плевенското село Буковлък настояват, че са продали гласа си. Давали им от 30 до 60 лв., заяви Нова телевизия.

Авторите на сигнала сами настояват, че са дали своят вот следено и са получили пари за това. В селото за кметското място се борят локална коалиция и самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет.

Мъжът, който т върди, че е продал гласа си против 30 лв. описа, че изборите костват сред 30 и 60 лв. на глас . "Едните стопираха в 12:00 часа да изкупуват гласове и другите започнаха да подвигат цените на 60 лв. ", споделя източникът на медията.

По думите му вотът с преференции е следено ориентиран към съответен претендент .

За игра с преференции приказва импровизирано и различен човек от ромската общественост в селото. По думите му цената на глас варира сред 20 и 50 лв..

" Дават по 20,30, 50 лева на някои. Дават, заплащат си, идва тук някой от Плевен и споделя: "На мен ми трябват толкоз гласа, моят наследник ще влезе с преференция ", вади, заплаща по 50 лв., има 30 души, отива, праща хората вътре ", споделя различен източник.

Гласоподавателите получили авансово попълнени бюлетини - маркирана е партията и пожеланият претендент.

Припомняме, през вчерашния ден, в изборния ден в селото пристигна полиция поради сигнали, че едновременно няколко гласоподаватели влизат в стаите за гласоподаване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР